Ало измамник е задържан при специализирана полицейска акция във Варна,

...
Ало измамник е задържан при специализирана полицейска акция във Варна,
Коментари Харесай

С 4500 долара и 1200 евро, взети от жена: Арестуваха "ало" измамник на границата

" Ало " лъжец е арестуван при профилирана полицейска акция във Варна, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Мъжът е на 52 години и е задържан на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе " при опит да напусне страната на 29 март.

Заловен е при акция след последния сигнал за излъган човек. 60-годишно жена е ощетена с 4500 щатски $ и 1200 евро.

Помогнала е да бъдат откраднати 26 000 лева от пенсионерка в Хасково

Мъжът е изиграл ролята на „ муле “ в лъжливата скица. Той е бил изпратен да вземе пари, хвърлени през терасата от жена от Варна. Тя е мислела, че оказва помощ на полицейски чиновници да заловят причинители на телефонни измами.

Сумата трябвало да бъде занесена в Румъния неотложно след взимането ѝ. При задържането на мъжа на граничния пункт са открити и конфискувани 4500 щатски $ и 1200 евро - тъкмо колкото е хвърлила потърпевшата жена.

Престъпниците стават все по-изобретателни и ползват нови сюжети

В хода на следствието станало ясно, че 52-годишният обвинен е взел участие със същата задача в още две телефонни измами, като се работи по ангажиране на наказателната му отговорност за тези закононарушения.

Мъжът е арестуван за 72 часа, като е импортирано искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Схемата е добре позната, само че към момента има хора, които се подлъгват

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура във Варна. Предприети са голям брой дейности за определяне на други участници в лъжливата скица.

От полицията във Варна предупреждават, че причинителите на телефонни измами не престават интензивно да звънят на стационарни апарати в регионалния град и селата.

24-годишният мъж е част от незаконна група, арестувана през август предходната година

От началото на годината са регистрирани 22 такива закононарушения . Предотвратени са 29 опита, като при един от тях чиновници на реда съумяха да спрат жена от Девня да съобщи 30 000 лева на измамниците.

От началото на годината са получени общо 76 сигнала от жители, че на стационарните им телефони са се обаждали измамници, само че те не са се поддали, прецизират от полицията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР