Алианц Банк България стартира проект за цялостна дигитална трансформация, която

...
Алианц Банк България стартира проект за цялостна дигитална трансформация, която
Коментари Харесай

Алианц Банк стартира проект за цялостна дигитална трансформация


Алианц Банк България започва план за цялостна цифрова промяна, която ще помогне на финансовата институция да отговори на настоящите упования на клиентите и ще направи общуването с банката още по-лесно и комфортно, оповестиха от банката.

Проектът за цифровизацията на бизнеса на банката ще се извършва в партньорство с тенокогичната компания Софтуер Груп, като внедряването ще става поетапно в границите на две години и половина. „ Очаква се първите резултати да бъдат налице още в края на 2019 година “, настояват от Алианц Банк.

 Георги Заманов, основен изпълнителен шеф на Алианц Банк България и Калин Радев, основен изпълнителен шеф на Софтуер Груп. Снимка: Allianz Bank Bulgaria.

Георги Заманов, основен изпълнителен шеф на Алианц Банк България и Калин Радев, основен изпълнителен шеф на Софтуер Груп. Снимка: Allianz Bank Bulgaria.

Дигиталната банкова платформа ще се употребява и от клиенти, и от чиновници, като следва автоматизиране и дигитализиране на процесите по разпределяне на заеми и агентско банкиране. Ще бъде осъществен и единнеи портал за ръководство на персонални данни. Предстои създаване на приложение, посредством което крайните консуматори ще могат да ръководят персоналните си финанси. „ Клиентските услуги на банката ще бъдат подпомагани от чат бот, който да дава благоприятни условия за самообслужване, спестявайки си време и осигурявайки улеснение на потребителите “, допълват от банката.

„ За нас е извънредно значимо да отговорим на потребностите на модерните хора, които са все по-информирани и имат все по-високи условия към фирмите, чиито услуги употребяват. Наш приоритет е да предложим на клиентите си модерно цифрово обслужване с фокус към бързината, качеството и самостоятелния метод. Разработването и внедряването на новата цифрова платформа е част от тактиката на Алианц България за цифрова промяна и ще обезпечи напълно ново и усъвършенствано потребителско прекарване “, съобщи Георги Заманов, основен изпълнителен шеф на Алианц Банк България.

Разработваната от Софтуер Груп нова платформа ще даде цифрови канали, които да подкрепят по-лесния достъп до финансовите услуги на банката, ще понижат оперативните разноски. Банката ще премине към напълно цифрови процеси, без нужда от хартия. Платформата ще обезпечи по-качествено потребителско обслужване онлайн и офлайн, уверени са от банката.

„ Гордеем се да установим дълготрайно партньорство с Алианц Банк България и да ги подпомогнем в процеса на цялостна цифрова промяна. Ще се радваме да виждаме от ден на ден образци на динамично разрастващи се финансови институции, които влагат съществено в нововъведения, следвайки световните трендове “, разяснява Калин Радев, основен изпълнителен шеф на Софтуер Груп.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР