Алианц Банк България и Европейският инвестиционен фонд сключиха споразумение за

...
Алианц Банк България и Европейският инвестиционен фонд сключиха споразумение за
Коментари Харесай

Алианц Банк и ЕИФ сключиха гаранционно споразумение за 23 млн. евро

" Алианц Банк България " и Европейският капиталов фонд подписаха съглашение за гарантиране на портфейл от заеми и факторинг покупко-продажби в поддръжка на български предприятия, потърпевши от пандемията от COVID-19. Общият размер на гаранционния портфейл е в размер на 23 млн. евро.

Финансирането е по линията на Европейския гаранционен фонд (EGF), който е основан от страните членки на Европейски Съюз като антикризисна мярка за превъзмогване на усложненията в стопанската система в изискванията на COVID-19. 

Основната цел на съглашението е подкрепяне на дребни, междинни и междинни предприятия (с личен състав до 500 служители), посредством улеснение на достъпа до финансиране за капиталови и настоящи потребности. Алианц Банк дава на компаниите заеми при облекчени условия за поръчителство, както и отстъпки в лихвените равнища по заеми за микропрeдприятия и факторинг, оповестяват от " Алианц Банк "

В рамките на съглашението компаниите могат да аплайват в " Алианц БанкЮ за  инвестиционни и оборотни заеми, включително за рефинансиране на кредитни отговорности, както и факторинг услуги, представляващи предплатено платените суми на клиента против цедирани от него фактури по контракт за факторинг с декаданс. Гарантираната сума от ЕИФ е 70% от размера на всеки заем или факторинг договорка, разясняват от банката. 

Максималният размер на предоставеното финансиране не може да надвишава 2 570 000 евро или равностойността в лв. към кредитополучател и обвързваните лица. Крайният период, в който компаниите могат да кондидатстват за финансиране по програмата е 20 юни 2022 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР