Алианс на трансплантираните и оперираните АТО Бъдеще за всички в

...
Алианс на трансплантираните и оперираните АТО Бъдеще за всички в
Коментари Харесай

Започва записването на трансплантирани и диализирани пациенти за Европейските игри за трансплантирани в Лисабон през юли

Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „ Бъдеще за всички " в качеството си на член на Европейската федерация на трансплантирани сърце и бял дроб (EHLTF) провежда присъединяване на български тим трансплантирани и диализирани пациенти в Европейското състезание за трансплантирани, което ще се организира в Лисабон тази година от 21 юли до 28 юли.

През декември 2023 година в Лисабон взех присъединяване в Общото заседание на европейските организации където бяха прегледани и признати разпоредбите и регламентите за присъединяване.

Европейското състезание за трансплантирани (ETSC) е мултидисциплинарно спортно съревнование, проведено от Европейската спортна федерация по трансплантация и диализа (ETDSF) и Европейската федерация на трансплантирани сърце и бял дроб (EHLTF) с локалния учредителен комитет (LOC).

Всички участници ще бъдат регистрирани посредством формалния уеб страница на шампионата.

От името на АТО " Бъдеще за всички " се обръщаме с покана за присъединяване към Изпълнителния шеф на ИАМН, госпожа Иванка Динева.

Нека се обединим дружно с признателност към околните на донорите и медиците, ангажирани към донорството и трансплантациите.

Организатор и управител на участниците за България е Евгени Георгиев, сърдечно-трансплантиран и почетен ръководител на Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „ Бъдеще за всички ".

Заявления за присъединяване и въпроси да се изпращат на мейл: [email protected] и тел.: 0887929039.

Всяка регистрация би трябвало да бъде доказана от уредника Евгени Георгиев, с цел да се подсигурява, че участникът е законен и че всички формуляри са попълнени вярно преди окончателното изпращане до локалния Организационен комитет (LOC).

Изисквания за присъединяване в Европейското състезание за трансплантирани и пациенти на диализа:

- трансплантираният състезател би трябвало да има шест месеца, само че за предпочитане една година след трансплантацията;

- диализиран състезател би трябвало да има 6 месеца на диализа;

- състезателят би трябвало да е медицински кадърен и да е упражнявал в дисциплините, в които се състезава.

Следните спортни дисциплини ще бъдат проведени от LOC: лека атлетика, тенис, тенис на маса, бадминтон, плуване, мини маратон, дартс, голф, колоездене, волейбол или плажен волейбол, боулинг с 10 кегли, петанк, виртуален триатлон (отворени категории за трансплантация и диализа).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР