Александър Везенков - актуалният Спортист №1 на България, който е

...
Александър Везенков - актуалният Спортист №1 на България, който е
Коментари Харесай

Иво Иванов: Везенков би се вписал великолепно в Сан Антонио

Александър Везенков - настоящият Спортист №1 на България, който е и измежду претендентите за премията през отминаващата година, този път има сериозна конкуренция. Два месеца след формалния си дебют за отбора на Сакраменто в Националната баскетболна асоциация той не съумява да реализира това, за което си беше мечтал - да се утвърди и да стане част от титулярния отбор, както беше преди този момент в Олимпиакос. Какво се случва, за какво е по този начин, какво да чакаме и време ли е за смяна с различен тима - разговаряхме с Иво Иванов. Той е публицист и публицист, доста добре прочут в спортните среди. Завършил Националната спортна академия със компетентност Баскетбол, както и Журналистика в Софийския университет. От дълги години работи и живее в щата Канзас.За времето, което му се отпуска, Сашо се показва ослепително, твърди Иво. - На всички ни се желае треньорът Майк Браун да му има повече доверие. И от това, което сме следили толкоз години в Европа, ми е повече от ясно, че в случай че му се даде опция, той ще оправдае доверието. Въпросът е, че той би трябвало да извоюва – за кой ли път – доверието на още един треньор.

И добавя: Неговият интервал на адаптация, в който да свикне с другите натоварвания в Съединени американски щати, е по-стеснен. На Никола Йокич да вземем за пример му лиши година-две, до момента в който стартира да се усеща удобно. Но Везенков към този момент се е осъществил като баскетболист и аз мисля, че още при започване на 2024 година той ще се усеща доста удобно. Въпросът е да му се даде опция, тъй като той играе в тим, който разполага със ужасно доста играчи на неговата позиция. Той сега е 9-ти – 10-ти в ротацията и минутите, в които играе, са извънредно незадоволителни, с цел да покажеш на какво си кадърен.

Но пък въпреки това, ние българите, които сме фенове на баскетбола, сме горди, тъй като самият факт да попаднеш в тази лига, измежду тази шепа богоизбрани, единствено по себе си е извънредно достижение.Иво добавя с взор върху Лигата: НБА е дребна лига като брой играчи, те се познават между тях и са познати за всички. Играта на Везенков е на показ и не споделям, че би трябвало да се прави трансфер, само че съм сигурен, че има тимове, които не биха имали нищо срещу да го имат. В моите фантазии, той би се вписал превъзходно в Сан Антонио, където треньор е Грег Попович е неговите схеми на игра биха паснали превъзходно на стила на Везенков. Знам, че Торонто има интерес към него, там е вторият треньор в историята на Лигата, който е чужденец. На доста от нас ни се желае Везенков да попадне в Чикаго, тъй като градът е Малката България и това е тим, който се пробва да се освободи от няколко играчи, които не го водят към победи. Там той ще има поддръжката на доста огромната българска диаспора.

Иво Иванов описа и какво му следва на писателското занятие: От години работя по три плана – театрална пиеса, живописен разказ – нещо, което не съм правил до момента, и друга сбирка от разкази. Надявам се най-малко един от тях да бъде приключен през 2024-та.
-
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР