Александър Иванов от ГЕРБ и Румен Гечев от БСП влязоха

...
Александър Иванов от ГЕРБ и Румен Гечев от БСП влязоха
Коментари Харесай

Скандал в ефира: Депутат от ГЕРБ скастри Румен Гечев в спор за Бюджет 2020

Александър Иванов от ГЕРБ и Румен Гечев от Българска социалистическа партия влязоха в яростен спор по отношение на Бюджет 2020 в утринния блок на Нова тв.

Според социалиста Румен Гечев, прочут с пенсиите от три $ по времето на Жан Виденов и спешната зима, страната ни е на дъното, а румънците са в пъти по-добре от нас.

Повече от 15 минути, аленият народен представител не спря да хвали румънците и да се съпоставя с тях, като съгласно него делът на вложенията в Румъния е в пъти по-голям от България, бюджетът за идната година ни подсигурява устойчиво закъснение.

Гечев обаче бе остро контриран от депутата от ГЕРБ Александър Иванов.

Първенци сме в растежа на приходите в Европа и по междинна работна заплата. Надявам се с този интензивен напредък да успеем да ги догоним по приходи, съобщи депутатът от ГЕРБ.

По думите му държавното управление си е сложило за цел в края на мандата през 2021 година, междинната работна заплата да доближи 1500 лв..

Покупателната ни дарба е над междинното равнище за Европа.

Ако ни удари рецесия, има буфери в бюджета, сподели Александър Иванов.



Почти половината от Брутният вътрешен продукт минава през бюджета. Българското държавно управление е заложило този дял да слезе на към 35%.

Това значи, че влизат към 12 милиарда лв. по-малко в бюджета, в сравнение с е европейският стандарт, сподели Гечев.

По думите му делът на вложенията в Румъния е в пъти по-голям от България.

Според него бюджет 2020 ни подсигурява устойчиво закъснение.

"Вие, социалистите, вместо да гледате в джоба на другия, на румънците, гледайте в нашия. Пенсиите от 3 $ в този момент са 200 $. Така че когато приказваме за един еднакъв старт, като забележим пенсиите, мисля, че триумфите на държавното управление са видни ", възпротиви се Иванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР