Алехандро Давидович Фокина поведе тима на Испания към успеха над

...
Алехандро Давидович Фокина поведе тима на Испания към успеха над
Коментари Харесай

Испания стартира с успех над Бразилия на тенис турнира за смесени отбори United Cup в Австралия

Алехандро Давидович Фокина поведе отбора на Испания към триумфа над Бразилия с 2:1 победи в Пърт в първия мач от второто издание на шампионата за смесени тимове United Cup, който се организира в Австралия от 29 декември до 7 януари. Мачовете от шестте групи ще се играят в Пърт и Сидни.

Съставът на Испания оглави класирането в група А, където е още отборът на Полша.

Дебютантът в конкуренцията Давидович Фокина победи безапелационно Тиаго Сейбот Вилд с 6:4, 6:0 за час и 27 минути игра в срещата на сингъл при мъжете.

Бразилката Беатрис Адад Мая, номер 11 в света, донесе тъждество от 1:1 победи след триумф в дуела на сингъл при дамите със 7:6(1), 6:2 над Сара Сорибес Тормо. Мачът продължи два часа и седем минути.

В конфликта на двойки, съдбоносен за крайния излаз от дуела сред двата тима, Алехандро Давидович Фокина и Сара Сорибес Тормо надвиха над Беатрис Адад Мая и Марсело Мело с 6:4, 7:5 след час и 37 минути игра.

Водачът в международната класация Новак Джокович от Сърбия и номер 1 при дамите Ига Швьонтек (Полша) са измежду огромните имена, които ще вземат участие в отборната конкуренция, която е и подготовка за идното Открито състезание на Австралия сред 14 и 28 януари в Мелбърн.



Във втория мач за деня един против различен се изправят домакините от Австралия и съставът на Англия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР