Албанската Агенция за контрол на храните днес забрани вноса на

...
Албанската Агенция за контрол на храните днес забрани вноса на
Коментари Харесай

Албания забрани вноса на близо 400 тона месо

Албанската Агенция за надзор на храните през днешния ден забрани вноса на общо 387,1 тона месо от Бразилия, Канада и Кипър. Според организацията 234,5 тона месо са върнати в страната на генезис, а други 152,6 тона са в развой на връщане, осведоми БГНЕС.

Пратките бяха спрени по време на инспекции на храните, осъществени на пристанище Дуръс, защото беше открито, че месото е рисково за консумация.

„ Върнати в страната на генезис пет колета от 107,24 тона свинско месо с генезис от Бразилия, две с тегло към 53 тона с извънредно предназначение Косово, както и 74,946 тона свинско месо с генезис Канада. Останалите, в развой на връщане, са свинско и телешко и раменни филета с генезис от Бразилия и Кипър “, се споделя в известие на Агенцията по храните.

То също по този начин показва, че пратките не са имали ветеринарен документ като главен документ за сигурност на продукта и документи за разбор и е открито съществуването на рактопамин, нерегистриран и неразрешен ветеринарномедицински артикул за приложимост в Албания и Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР