Актуални данни на британските разузнавателни служби сочат, че от началото

...
Актуални данни на британските разузнавателни служби сочат, че от началото
Коментари Харесай

Лондон: Русия мести стратегически ПВО от Калининград, за да компенсира огромните загуби на фронта

Актуални данни на английските разследващи служби сочат, че от началото на войната, която Кремъл стартира против Украйна,води до дефицит на основни съветски оръжейни системи, съобщи ДПА.

" Извънредните придвижвания на съветския въздушен превоз през ноември 2023 година подсказват, че Русия евентуално е преместила стратегически системи за противовъздушна защита от ексклава си Калининград на Балтийско море, с цел да компенсира претърпените неотдавна загуби на украинския фронт ", оповестяват специалисти в английското министерство на защитата. Това става след повишаване на загубите на системи за противовъздушна защита SA-21 в окупирани от Русия елементи на Украйна в края на октомври 2023 година, се споделя още в отчета на английското разузнаване.

В него се показва също, че Кремъл счита Калининград - най-западният аванпост на Русия, граничещ от три страни с страни от НАТО - за един от най-стратегически сензитивните си региони, отбелязва английското ведомство. Фактът, че съветското министерство на защитата " наподобява готово да поеме спомагателен риск тук, акцентира претоварването, което войната постанова на някои от основните, модерни качества на Русия ".

Руското управление неведнъж е оправдавало войната с аргумента, че задачата е да попречи на Украйна да се причисли към НАТО, отбелязва ДПА.От началото на пълномащабната съветска война против Украйна през февруари 2022 година английското министерство на защитата разгласява ежедневно информация за хода на бойните дейности, която властта в Русия дефинира тези бюлетини като дезинформация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР