Акцията в Агенция Митници е типичният сценарий, който наблюдаваме, където

...
Акцията в Агенция Митници е типичният сценарий, който наблюдаваме, където
Коментари Харесай

Филип Гунев и Иван Савов: Акцията в Митници била евтин цирк! Типичният сценарий, където се сглобяват няколко полуистини

" Акцията в Агенция " Митници " е типичният сюжет, който следим, където се сглобяват няколко полуистини. Контролираният метод, по който се пуска информацията още в първите дни, взривява обществото и се постига търсеният политически ефект. В последна сметка след години разбираме, че проведена незаконна група не е имало ". Това разяснява Филип Гунев, някогашен заместник-министър на вътрешните работи.

Той добави, че няколко неща го карат да си мисли, че това е " кьорфишек ". " Ако е имало дълго следствие, стартирано от ДАНС, не мога да си показва, че организацията ще крие такова нещо от премиера, от министъра на финансите, до момента в който настоящата му шефка на митници и основен секретар са участници в ОПГ. Как може да се крие такова нещо? В случай, че следствието е почнало преди малко, сме в друга обстановка ", добави той пред NOVA.

Според криминалиста Иван Савов главният секретар на МВР по закон е деполитизираната фигура. " Обстоятелството, че един министър-председател си разрешава да интимничи с него, приказва за това, че Живко Коцев през цялото време е бил " партийна креатура, вкарана там да пази частните ползи на партия Х. Това, че сега приказвам по този начин, не значи, че пазя друга политическа мощ. Напротив - гласувал съм за Политическа партия, тъй като в тях виждах опция ", разяснява Савов.

Той дефинира протичащото се като на ниска цена цирк, който би трябвало да прключи. " Странно е по какъв начин сякаш инцидентно изтичат информации, които уличават избрани хора. Дори всичко да е истина, съгласно мен едно следствието има софтуерен ход, по който се води, и не се разгласява. Не ми се има вяра, че службите в България ще стартират цялото това нещо, без да имат информация ", добави криминалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР