Акция в помощ на самотна майка, пострадала от инсулт, организираха

...
Акция в помощ на самотна майка, пострадала от инсулт, организираха
Коментари Харесай

Акция в помощ на самотна майка с инсулт започна в град Костандово

Акция в помощ на самотна майка, потърпевша от инсулт, проведоха в град Костандово. Тя и двете ѝ дечица живеят в последна беднотия. Въпреки това дамата не е търсила помощ, само че нейни съграждани, разбрали за случилото се, вземат решение да ѝ окажат поддръжка.

Албена Груева Ангелова е на 46 години. Дни преди Коледа получава инсулт, който след това обездвижва едната ѝ ръка.

Жената няма никаква опция да работи, с цел да задоволява най-елементарните си човешки потребности, както и тези на двете й деца: Илия, който е в трети клас и Надка, която е първокласничка. Това написа кметът на Костандово Валентин Вигнев във Facebook.

На първо време кметството е осигурило храна и дърва за огрев. Семейството обаче ще има потребност от повече поддръжка. С подобен апел се обръща към локалната общественост Биляна Бешева - учителка и инициаторка на съдружие " Доброто е тук ". Тя и няколко деца-доброволци към този момент са посетили Албена, Илия и Надка в скромния им дом.

Организаторите на акцията пишат още, че всяка помощ е добре пристигнала: храна, облекла, обувки, дърва за огрев, училищен принадлежности, пари, домашен уреди, непринуден труд.



Поставени са колички в четири магазина в центъра на Костандово, където който желае може да подари артикули. Адресът на Албена, на който положителни хора могат да изпращат пратки, е град Костандово, ул. " Минзухар " №2. Дарения може да се дават и в кметството, откъдето ще ѝ бъдат предадени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР