Ако сте почитатели на Вълкът от Уолстрийт“ и се наслаждавате

...
Ако сте почитатели на Вълкът от Уолстрийт“ и се наслаждавате
Коментари Харесай

Дани Поруш – другият вълк от Уолстрийт

Ако сте фенове на „ Вълкът от Уолстрийт “ и се наслаждавате на историята на мошеника, то най-вероятно желаете да знаете и същинската им история. Г-н Белфорд е прочут на всички, той даже идва в България, няколко пъти дава изявленията и се трансформира във опция за Леонардо ДиКаприо да вземе премия „ Оскар “, само че това не се случи, най-малко не и за този филм. В историята ще открием и доста други забавни артисти, в това число и Дани Поруш, изигран от Джона Хил.

Историята му в действителност е впечатляваща, само че не сме сигурни, че е останал доста удовлетворен от обстоятелството, че е трансфорат по-скоро в комедия, в сравнение с в пълноправен воин. Поруш в никакъв случай не съумява да трансформира своята история в книга, а по-късно и във филм, не съумява да се трансформира даже в обществена фигура в TikTok, той просто е участник в една от доста откачените и дейни измами на света.

Дани прави всичко допустимо за Джордан и оказва помощ за основаването на компанията, по-късно е и участник в цялата интервенция. Тъй като има задоволително история и какво да опише по случая, някои хора му поставят различен прякор „ Вълкът от Бока Рейтън “.

Роденият през 1957 година израства в Лорънс, Ню Йорк. Той е наследник на доктор и посещава академията Уудмер, преди да се реалокира в лицей и по-късно в Бостънския университет, въпреки и там в никакъв случай да не приключва и да не взима тапия. В началното учебно заведение се среща със Стийв Мадън, който става доста прочут дизайнер и производител на обувки, употребяващи същото име. След напускането на колежа, Поруш стартира да се ориентира към огромните корпорации и през 2001 година сменя работи и се пробва да откри мястото си в дребен и междинен бизнес.

През 1988 година се среща с различен изпаднал от университета – Джордан Белфорт. Той е някогашен търговец от врата на врата. Срещата им е доста лесна, тъй като синът му си играе на детска площадка в Куинс. Белфорт не стопира да се хвали какъв брой пари прави – по това време вади към 50 хиляди $ на месец, продавайки акции от котелно помещение.

Поруш си спомня, че Белфорт признава по какъв начин методът му е полу-измама, само че е изкушен от парите и скоро не може да устои на предлагането. Два месеца по-късно и двамата си основават своя лична компания. По мнението на някогашната брачна половинка и братовчедка на Поруш – Нанси, това слага началото на стремглави промени в нейния брачен партньор. През 2013 година тя споделя пред медиите, че началото няма нищо общо с този розов филм, а тъкмо противоположното, от самото начало се пробва да накара тази компания да работи.

Персоната му във кино лентата не е толкоз достоверна, тъй като той предпочитал доста по-семплите занимания и не се е вълнувал толкоз от парите. След няколко месеца с Белфорт, историята се трансформира фрапантно. Големите пари, които потичат, скоро го трансформират в напълно друга персона и се трансформират в съществена цел.

Фирмата е позиционирана в Лонг Айлънд, стреми се да продава акции от цент и постоянно се ориентира към дребните компании. Двамата вършат едно само нещо – манипулират пазара. Те изкуствено покачват интереса към дадени акции и откакто тяхната стойност се увеличи на база търсене, те стартират да продават, преди да се спука самият балон. Процесът е за милиони долари, само че постоянно клиентът се трансформира в най-големият виновник.

Във филмът се приказва за огромните милиони и за безкрайното благополучие, само че истината още веднъж се разграничава. Поруш в действителност се дами за братовчедка си, както е разказано във кино лентата. Признава, че е изял златна рибка, с цел да респектира различен брокер, само че в никакъв случай не е хвърлял джуджета по цел, не си е купувал маймунка и не е ходил с нея в офиса. В един миг е подготвен да съди цялата продукция, заради простата причина, че е показан като туземец, а не като един от положителните участници в тази машинация. В един миг желае да излезе от цялата продукция и вършат нов воин, основан на неговата роля. Така се ражда Дони Азоф, който да добави легендата.

Схемата на двамата продължава да работи до края на 80-те години, когато управляващите стартират да преглеждат метода на опериране. Повечето внимание е ориентирано към Белфорт, а той е заставен да напусне компанията през 1994 година и Дани Поруш би трябвало да го размени. През 1997 година Поруш е преместил своето семейство в Бока Ратон – Флорида. Там се мести и неговата работа в границите на една година. В един миг получава позвъняване от жена си, че я водят в пандиза – става известно, че това са хората на ФБР.

Белфорт е задържан и освободен с гаранция от 10 милиона $, само че Поруш се счита за рисков състезател, тъй като продължава да има собствен частен аероплан. Задържан е в Бруклин за 3 месеца. Освободен е през зимата на 1997 година и се завръща назад вкъщи си. През април 1998 година Поруш разкрива, че е имал връзка с друга жена и има дете от нея. Нанси се разделя с него, тъй като тъкмо това е последната капка. Поруш ще се признае за отговорен пред управляващите, само че ще вкара и жена си в още повече проблеми, защото се оказва, че нейното име също се намира в обвинителния акт.

Това сигурно няма да е последният път, в който влиза в пандиза или си навлича в гнева на управляващите.

През 2004 година излиза на независимост и счита да продължи своята скица. Вече е разведен и стартира да се среща с Лиса Крауз – втората му жена. За да не бъде лицето на новата си компания, той взема решение да употребява имената на брачната половинка си. През 2006 година Нанси ще го съди за детска прехрана, само че той твърди, че яма безусловно никакви средства и всичко е на Лиса.

Бизнесменът взема решение да се занимава с лекарства и стартира да предлага медикаменти за диабет и други забавни медикаменти, които да се оферират в Християнската Медицинска мрежа. Идеята е, че стартира да изпраща инсулин и други лекарства на заболели и ги кара да се запишат в неговата мрежа.

Мнозина даже дават и здравна информация, с цел да стартира да се начислява сметка. В един подобен случай, мъж споделя, че майка му е получила пакети от въпросната организация. Уейн Паркър е сюрпризиран съществено от обстоятелствата и откакто не е поръчвал нищо, върнал пакета. Оказва се, че майка му има сметка от 500 $. През 2014 година Поруш и още 5-ма души са извикани в съда, откакто човек от тяхната организация споделя по какъв начин се изнудват пациенти. Господата са употребявали съществени схеми, с цел да изнудват пациентите и през януари 2015 година ФБР влиза в офисите.

След следващата изява, сенатът даже взема решение да промени закона и да спре опитите за всевъзможни измами. През 2021 година Дани влиза в пандиза, откакто е открит с бутилка водка в колата си и медикаменти без записка. Алкохолната проба демонстрира, че е карал под въздействие на медикаменти и алкохол, карал е с превишена скорост и на финала се озовава в доста неприятна обстановка.

След това Дани Поруш изчезва от картината, като мнозина чакат, че още веднъж ще се завърне с нова концепция, която отново ще коства милиони на жертвите му. Известно е, че Поруш към този момент не е другар с Белфорд.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР