Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с

...
Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с
Коментари Харесай

Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас

Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, разгласи съпредседателят на Промяната

„ Бойко Борисов не е в състояние да слага условия “. По този метод съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев отговори на думите на Бойко Борисов от през днешния ден, че е подготвен отново да работи с Промяната, само че със своя стратегия и лични министри.

„ Да забележим каква е програмата на господин Борисов. До момента не сме видели такава. Знаете, че и двете държавни управления, които се образуваха в последните 6 Народното събрание бяха на „ Продължаваме промяната “ и работеха по наша стратегия. От 2021 година ние желаеме едно – България да стане естествена европейска страна, в която се съблюдават разпоредбите, има почтени състезания и господство на закона “, добави той.

Тази вечер Кирил Петков, Асен Василев и някогашният районен министър Андрей Цеков се срещнаха със симпатизанти на Промяната в зала „ Форос “ на Конгресния център. (очаквайте детайлности след малко), а преди полемиката двамата отговаряха на журналистически въпроси по настоящи тематики.

„ Вчера мисля, че имаше въпрос към господин Борисов за това кой в действителност ръководи ГЕРБ. Той много помълча. Може би би трябвало да попитате този, който ръководи ГЕРБ. Разбрах също по този начин, че споделил – че няма пари в страната, е неистина. Оставихме бюджетен остатък от 400 млн.лева. След двуседмично търсене служебният министър на финансите, удостовери, че има над 10 млрд.лева в запаса. Така, че в случай че това не са пари за господин Борисов, за българската страна и данъкоплатци са задоволително средства, с цел да бъде изпълнен бюджетът, както е гласуван “, изясни Асен Василев.

Предстои да бъде финализирано, само че сме се насочили към акад. Николай Денков за лидер на листата в Бургас, сподели още Асен Василев, потвърждавайки новината на Флагман.бг от вторник. ()

Той посочи, че окончателната класификация ще бъде ясна през идната седмица, само че по информация на Флагман.бг има промени във второто и третото място. Те трябваше да се заемат от Димитър Найденов от квотата на „ Да, България “ и ген. Атанас Атанаасов от ДСБ. По последни данни обаче ще има друга класификация, която е много изненадваща.

Вижте още във видеото:



Другият съпредседател на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков бе безапелационен, че ще беседват с Борисов, когато се „ откачи от зависимостите “.

„ Това, което ние видяхме е, че господин Пеевски държи така наречен инфраструктура – прокуратура, служби, а господин Борисов държи гласовете, които подсигуряват, че там няма да има промяна. Сега въпросът е те да се разкачат, в случай че желаеме да вървим напред. Не имам вяра, че господин Пеевски ще даде непринудено тази власт, а господин Борисов, до момента в който има тази взаимозависимост, не може да направи нещата, които всички българи желаят – правдивост “, сподели Кирил Петков.

По думите му, в случай че имало воля за осъществяване на промени в службите и регулатори, без никоя партия да има паритет и никоя партия да има обезпечено място, можело да се седне на масата за договаряния.

Вижте още във видеото:



 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР