Ако планирате пътуване през празничния сезон, резервирайте полета възможно най-рано.

...
Ако планирате пътуване през празничния сезон, резервирайте полета възможно най-рано.
Коментари Харесай

Ще летите за Коледа и Нова година? Купете билетите още сега!

Ако планирате пътешестване през празничния сезон, резервирайте полета допустимо най-рано. Летищата са известни с това, че са цялостни по време на пиковите интервали на пътешестване. Където и да решите да отидете, ранната резервация може да бъде разликата сред щастлива отмора и стресираща и по-скъпа.

Най-доброто време за запазване на билети е допустимо най-скоро, в случай че желаете да спестите пари. Но времето за почивка и празниците може да бъде мъчно да се възнамерява, тъй че се стремете да резервирате полета не по-късно от 31 октомври.

„ След Хелоуин цените ще се покачат доста с наближаването на Деня на благодарността “, споделя Фил Денглер, специалист по пътувания и съсобственик на уеб страницата за туристически запаси The Vacationer. Цените на вътрешните полети
могат да скочат с 40%
или към 400 $ за в двете посоки пътешестване – от края на октомври до седмицата преди Деня на благодарността, съгласно Адит Дамодаран, икономист в Hopper.

„ Като цяло резервирането на вътрешни полети три седмици авансово (или най-късно до Деня на благодарността) би трябвало да помогне на пасажерите да избегнат най-големите скокове на цените “, изяснява Дамодаран.

Денят от седмицата, в който резервирате билети, също може да има значение. Резервирайте полети в средата на седмицата за по-ниски цени.

„ Най-доброто време за пазаруване на самолетен билет нормално е средата на седмицата – по-малко хора търсят полети, тъй че цените са склонни да падат от вторник до края на сряда “, споделя специалистът по икономисване на пари Андреа Уоръч.

Но цените на полетите през празничния сезон ще стават по-скъпи, колкото по-дълго чакате, без значение от кой ден от седмицата ги купувате.

„ Ако не сте сигурни тъкмо какви са вашите проекти, може да съумеете да резервирате част от полета си, с цел да получите най-хубавата договорка за най-малко една права от вашето пътешестване “, споделя Уоръч.

Според Дамодаран чакането до последната седмица както за Деня на благодарността, по този начин и за Коледа, може да коства повече от $500 в двете посоки пътешестване.

Друг метод да спестите пари от самолетни билети е да
летите в деня на празника
Въз основа на последните години можете да спестите към $50, в случай че пътувате на Деня на благодарността вместо на предния ден, съгласно уеб страницата за търсене на пътувания KAYAK.

„ В последна сметка това изисква малко търсене, тъй че прегледайте цените на самолетните билети въз основа на 30-дневен график, с цел да намерите най-хубавата договорка “, споделя Уоръч.

Проучването, сравняването на офертите за полети и следенето за намаляване на цените е от основно значение за намирането на рационален самолетен билет за ваканционно пътешестване. Един от методите да извършите това е да наблюдавате цените на полетите благодарение на инструмент за следене като Гугъл Flights, Hopper или Skyscanner, който ще ви предизвестява за покупко-продажби за вашия маршрут.
Белият дом вкарва ново предписание за „ същинската цена “ на самолетните билети
Президентът Джо Байдън разгласи нова самодейност, която ще разреши на потребителите да видят по-пълна цена на самолетните билети – в това число таксите за багаж и промени, още преди да ги купят. Според Белия дом препоръчаното предписание от Министерството на превоза ще попречи на самолетните компании да скрият „ същинската цена “ на самолетните билети, което ще помогне на потребителите да спестят пари авансово и ще насърчи повече конкуренция сред самолетните компании да оферират по-добри цени.
 Ще летите за Коледа и Нова година? Купете билетите още в този момент!
Сн.: БГНЕС

Изискването ще се ползва освен непосредствено към самолетните компании, само че и към уеб сайтове за търсене на трети страни като Kayak и Expedia.

Според данни на Министерството на превоза самолетните компании са спечелили близо 5,3 милиарда $ от такси за багаж и близо 700 милиона $ от такси за отменяне и смяна предходната година. Те начисляват и разнообразни други такси за в допълнение място за краката и други преимущества, които не се наблюдават от държавното управление.

Предложеното предписание има за цел да се насочи към типична обстановка, пред която са изправени потребителите, в която цената на билета е посочена на уеб страницата на самолетната компания или в търсачка, само че без информация за всевъзможни спомагателни такси на самолетната компания, като да вземем за пример за инспекция или носене на чанта, обезпечено място до детето ви или смяна или анулация на полет – такси, които варират доста и могат бързо да се натрупат стотици долари в цената на билета след първичната покупка.

Съгласно предлагането тази информация ще бъде предоставяна авансово. Информацията за цените ще се изисква за всички търговски полети до, от или в границите на Съединените щати.

Предложението датира от администрацията на Обама и беше анулирано през 2017 година от президента Тръмп, откакто самолетните компании се оплакаха, че е излишно и ще добави обилни разноски.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР