Ако имате тънка коса, не унивайте. И вие може да

...
Ако имате тънка коса, не унивайте. И вие може да
Коментари Харесай

Хитри трикове за обем при тънка коса

Ако имате тънка коса, не унивайте. И вие може да постигнете размер, който да впечатлява. Ето няколко трика, с цел да съумеете:

Измиване

Една от аргументите, заради които тънката коса елементарно губи размера си е бързото ѝ омазняване. Ето за какво е изключително значимо да изберете шампоан, който дава отговор на характерните ѝ особености и потребности. Добре е да употребявате гальовен почистващ артикул, чийто съставки не утежняват косъма, а вместо това го укрепват и повдигат от корена. Веднъж месечно можете да смесвате част от шампоана си с елементарна морска сол в съответствие 2:3. Освен, че почиства чудесно косата и скалпа, обогатеният шампоан прави косъма доста по-плътен, а прическата – обемна. Единственото изискване е солта да не бъде нито прекомерно ситна, нито прекомерно едра и груба.

Изсушаване

След като се погрижите за измиването на косата е нужно да обърнете внимание и на метода, по който тя ще изсъхне. С помощта на сешоар, ролки или ластик, без изпитание ще създадете по този начин стремежи размер. В случай че не разполагате с доста време е най-добре да употребявате сешоар. Наведете главата си надолу и леко разрошвайте косата с пръсти под действието на въздушната бликам. Така, щом още веднъж изправите глава ще притежавате извънредно обемна прическа. Умерено количество лак за коса ще ви е от голяма изгода за фиксиране и удължение трайността на постигнатия резултат.

Ако търсите покачване единствено в корените или повече подреденост, би било уместно да употребявате кръгла четка. Достатъчно е да я държите под всеки обособен кичур, до момента в който го сушите, с цел да улесните „ отлепянето” му от скалпа. Когато имате разполагаем цяла нощ с цел да оформите прическата си или избягвате стилизиращите топлинни уреди, можете просто да съберете косата си във висока опашка и да се отдадете на спокоен сън. На сутринта, щом свалите ластика ще се насладите на прелестен размер в корените. Дамите, чиято дължина на косата не разрешава връзване на опашка могат да слагат меки ролки в основата на кичурите, и да реализират сходен резултат.

Боядисване за размер

Боядисването на косата също е добра концепция за придаване на размер. Независимо, че не работят на еднакъв принцип, и боята, и къната вършат косъма очевидно по-плътен. Къната, която няма способността да прониква навътре в косъма, се натрупва по повърхността му и го удебелява, до момента в който химическото отнасяне с багра трансформира структурата на косата, правейки я по-пореста, а от там и по-обемна. Светлите кичури в няколко разнообразни тона, пък, основават образна заблуда за още по-голяма плътност.

Къдрици

Едва ли има човек, който не харесва къдрици. И за благополучие, в случай че накъдрите косата си тя ще придобие доста повече размер. Бъдете деликатни, обаче с трайните салонни процедури, защото тънкият косъм е по-податлив на увреждане. Най-добрият вид, въпреки и регулярно отнемащ от свободното ви време, е да навивате сами косата си на ролки или да я сплитате. Така, като се изключи че ще се радвате на витална коса и прелъстителен размер ще можете да експериментирате с разнообразни типове къдрици и да бъдете постоянно неповторими. За по-ясно изразен и дългогодишен резултат, навивайте косата до момента в който е леко влажна или откакто сте нанесли върху нея уместно количество пяна.

Приставки за размер

Стига косата ви да е задоволително дълга, с цел да скрие дребната машинация, не се тормозете да употребявате и приставките за размер, които са по този начин известни в последно време. Изберете аксесоар в оптимално непосредствен цвят до вашия натурален и го прикрепете на мечтаното място. Покрийте усърдно с слой коса и фиксирайте с лак и шнола. Ето, че единствено за минутка се сдобихте с обемна прическа!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР