Ако до петък исканията на земеделските производители не бъдат изпълнени

...
Ако до петък исканията на земеделските производители не бъдат изпълнени
Коментари Харесай

Земеделците блокират София?

Ако до петък настояванията на земеделските производители не бъдат изпълнени от държавното управление, те ще блокират столицата. В това са безапелационни протестиращите от Великотърновска област, удостовери Симеон Караколев от Българска земеделска камара, съобщи сътрудник на " Фокус “. Той добави, че решението е на земеделци от цялата страна.

И през днешния ден пътят София – Варна ще бъде блокиран край великотърновското село Шереметя, като този път стачката ще продължи към четири часа. Полицията е основала организация, с цел да не се образуват километрични опашки, само че на камионите евентуално още веднъж ще се наложи да изчакват на място.

Ефективният митинг стартира в 10:00 часа, като през днешния ден с изключение на вълна и плява, на пътя ще горят и зеленчуци, и плодове.

Караколев посочи, че има прогрес в договарянията с властта, само че той е най-малък.

" Имаме леко доближаване на позициите, само че като цяло към момента няма нищо решено. Няма я към момента рамката, на която да се стъпи, с цел да кажем " да “, решили сме. Имаме оферти, влязохме в елементи. Днес следва разискване на предложенията във всички структури, в цялата страна, на аграрни производители и се надявам в границите на утрешния ден да имаме противоположна информация “, добави той.

За трети следващ ден в блокадата ще вземат участие представители на всички браншове – зърнопроизводители, животновъди, овощари, зеленчукопроизводители, пчелари, животновъди.

" За да се решат нашите проблеми, би трябвало генерално да се промени политиката към дребното земеделие – към овощарството и градинарството. Казват, че ние сме толерирани и сме от секторите, които се подкрепят богато, а в действителност сме принудени да изпълняваме наредби, които на процедура са неприложими. Ние сме хора, които работим по нивите, нямаме задоволително време да четем наредби. Ние просто желаеме да работим и труда ни да бъде оценен “, изясни Петко Петков, зеленчукопроизводител от Горна Оряховица.

Той е безапелационен и, че страната би трябвало да се намеси най-много в реализацията на продукцията, с цел да не се постанова българските зеленчуци и плодове да се продават на безценица.

Напрежението остава съществени, само че договарянията не престават.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР