Ако Държавата, Общината и частният бизнес не си партнират, няма

...
Ако Държавата, Общината и частният бизнес не си партнират, няма
Коментари Харесай

Община Поморие обсъди с бизнеса как да се подобри Лято 2024

Ако Държавата, Общината и частният бизнес не си партнират, няма по какъв начин да издигаме равнището на българския туризъм, съобщи кметът Алексиев

В рамките на градивна и потребна среща с туристическия отрасъл в Поморие през вчерашния ден беше показан Анализ на туристически сезон 2023 година, бяха разисквани евентуалните провокации пред сезон 2024 година, както и други настоящи тематики, свързани с развиването на Поморие и общината.

Кметът подчертава на целогодишните проблеми, свързани: със прекъсване на водоподаването от ВиК; с неработещия към този момент трета година апартаментен комплекс Сънсет Резорт; с антирекламата на българското Черноморие, която постоянно може да бъде забелязана в българските медии. „ Всичко това са тематики, които сложих и на срещата в Бургас с министъра на туризма Евтим Милошев, тъй като в случай че Държавата, Общината и частният бизнес не си партнират, няма по какъв начин да издигаме равнището на българския туризъм “, съобщи кметът Алексиев. Той показа също и че съгласно докладите, показани на срещата с министъра на туризма по-рано денем, Поморие е посочен като един от най-спокойните градове с доста добра туристическа услуга.

Алексиев изрази и вяра, че след учредяването на Фонда в поддръжка на Летище Бургас, доста ще се усъвършенства туризмът в Поморие и района и отвън дейния летен сезон. Иво Барзов – Експерт Авиационен маркетинг на Летище Бургас също участва на срещата и разгласи, че за увеличение на туристопотока са открити и няколко нови линии на Discover Airlines, EasyJet, FlyOne и други. „ През първата половина на май започва чартърната ни стратегия. Можем да се похвалим и с нов пазар в Косово и Армения. Очакваме добър сезон с растеж и се надяваме плануваните значително полети да бъдат изпълнени без проблем “, разяснява още Барзов.

Позитивните неща, в посока на които се работи, също бяха коментирани: обезпечените средства за 64-ма командировани служители на реда, които ще обзет и Ахелой; по-честите пешеходни патрули; надграждането на видеонаблюдението; спазването на възбраната за строителство; актуализирането на графиците за сметоизвозване; рекламата в Полша и Германия по два основни плана и други.

На срещата участваха заместник-кметът Янчо Илиев, ръководителят на Общински съвет Адам Адамов, началникът на РУП – Поморие основен контрольор Петър Тодоров, доктор Нина Апостолова – шеф на Медицинския център, концесионери, шефове на общинските предприятия, общински съветници, хотелиери и ресторантьори. Всички имаха опцията да задават въпроси, да насочат рецензия или рекомендации. „ Радвам се за положителния разговор с сектора и благодаря за положителните оферти, които следва да бъдат осъществени. Да си пожелаем сполучлив летен сезон и удовлетворени туристи! “, сподели в умозаключение кметът Алексиев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР