Акад. Петър Иванов с разбиващ коментар по отношение на пиар

...
Акад. Петър Иванов с разбиващ коментар по отношение на пиар
Коментари Харесай

Академик недоумява: Няма ли грамотни хора край новия транспортен министър

Акад. Петър Иванов с разбиващ коментар във връзка с пиар екипа на новия транспортен министър Николай Събев. Иванов е демограф и шеф на демографския институт към Българската академия на науките.

„ Пак тъп и необразован текст за Събев. В трите фрази има най-малко 12 неточности. Няма ли грамотни хора край него “, написа той и демонстрира:



Преди няколко дни Иванов още веднъж разкости правописа на хората към Събев

„ ПОЧНА съдебна експертиза!

ТЪП И НЕГРАМОТЕН ПИАР ЗА НОВ МИНИСТЪР

Вижте долу част от оповестен в Мрежата пиар текст, хвалещ преди малко разгласен министър от Русе, наше момче, русенче.

Текстът е пределно тъп и пределно необразован, вижда се ясно.

В него черно на бяло се споделя, че:

• той се занимавал „ проджект мениджмънт “;

• „ напоследък надграждал експертизата си с разбори на блокчейн, скръм, пътека потребителско прекарване “;

• бил „ изучавал в дълбочина “ незнамкаквоси;

• бил изучавал всякакви „ типичен и иновационни писания, касаещи (?) всякакви науки “;

• бил „ почитател на стандарт “;

• бил съставил (значи не е създател, не е написал, а единствено сглобил) учебник с много странното название „ За капитани близко корабоплаване по р. Дунав “ (значи, да вземем за пример, корабоплаване до Топлата вода и до о-в Матей), бе тези „ капитани “ не са ли „ лодководачи “? А също така, би трябвало създателят на текста да знае, че учебници не се сформират, сформират се сборниците и антологиите;

• бил донор и така нататък



От изтъкнатото в текста прозира трагична липса на най-малко някаква минимална интелектуалност и още по-трагичното (и комично) предпочитание да се изнамери непременно по някакъв метод такава, с цел да се украси имиджа и репутацията на индивида, пък то не може, няма по какъв начин, и по този начин, неприятна работа.

В първи клас се учи пунктуацията на препинателните знаци точка, запетая, тире, дефис и други, учи се по кое време се написа основна писмен знак и по кое време не се написа основна писмен знак, учи се къде се поставя спейс и така нататък, но тези часове очевидно са били пропуснати от създателя, не го знам кой е, или коя е, на текста за Събев, а и от самия него, в случай че го е чел този текст и го е позволил в този му тип в Мрежата.

И грешките са към 30-35 в целия пиар текст, 24-те долу са в половината от текста, което си е, нали разбирате, много смущаващо дори за лице с главно обучение, камо ли за министър на смяната.

Събев, сменяй пиарката!

Учи граматиката и орфографията!

И четѝ книжки повечко! “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР