// AI // AI Как да си направиш чатботТърсенето на

...
// AI // AI Как да си направиш чатботТърсенето на
Коментари Харесай

Стартъп новини: ветеринар вкъщи, умни чатботи и нов вид клинични изследвания

// AI

// AI
Как да си направиш чатбот
Търсенето на всекидневен изкуствен интелект, най-вече чатботове, евентуално в никакъв случай не е било по-голямо. Миналата година Gartner предвижда, че един на всеки 10 обмена сред сътрудници и клиенти ще бъде автоматизиран до 2026 година Не е изненадващо, че пазарът на принадлежности за създаване на диалози с изкуствен интелект е огромен и занапред ще пораства. Прогнозите са, че ще доближи размер 47.6 милиарда $ до 2033 година по отношение на 9.6 милиарда $ през 2023 година Един образец е Voiceflow, платформа за основаване на всекидневен AI, която разгласи, че е набрала 15 млн. $. Рундът довежда общата сума, вложена във Voiceflow, до 35 милиона $, оценявайки стартъпа на 105 млн. $. С финансовата инжекция компанията възнамерява да ускори уговорката си към продуктовите нововъведения.

// доставка до дома
Кучешка медицина от у дома
По време на пандемията доста двойки взеха решение да разширят фамилиите си, като купят или осиновят домакински любим, а с това пазарът за кучешки артикули избухна. Индустрията за грижа за домашни любимци, която се чака да доближи 368 милиарда $ до 2030 година, докара до появяването на доста нови решения за услуги и артикули за животни. Десетки компании внедряват технологии в грижите - да вземем за пример Airvet, Digitail, The Vets и Dutch. Други създават онлайн ветеринарни услуги, с което ще затворят цикъла. Mixlab, която предлага предписания за медикаменти за домашни любимци и уелнес решения, е една от тях. За да отговори на възходящото търсене в бранша, Mixlab набира рунд от 10 млн. $. До момента в компанията са вложени 40 млн. $. Технологията ѝ е предопределена да помогне на ветеринарните лекари да пишат и ръководят цифрово предписания, като в същото време дава на притежателите на домашни любимци самодейна текстова връзка за положението на тези предписания и безвъзмездна доставка на идващия ден във всички 50 щата в Съединени американски щати.
Реклама
// healthtech
По-бързи клинични проучвания
Типичното клинично изследване е дълъг развой. Изисква правенето на първичен дизайн, основаването на протокол и пакет за регулаторно подаване, основаване на софтуерна платформа за осъществяване на опитите, набиране на пациенти, осъществяване и събиране на всички данни. Всеки стадий може да отнеме години, според от размера и обсега на плана, заради което компании като Lindus се стремят да ускорят процеса. Lindus го прави, като се пробва да го рационализира оптимално, като се изключи етиката и регулаторния развой, който е под контрола на трета страна, и да усъвършенства съществуващия програмен продукт за клинични изпитвания на пазара. Компанията се популяризира като " изследователска организация от последващо потомство ", която прави по-бързо и по-лесно провеждането на клинични изпитвания. Стартъпът от Англия разгласи, че е набрал 18 млн. $ в рунд от серия A.
Свързани публикации Стартъп вести: онлайн счетоводство и женско здраве 21 юли 2023, 06:41 Стартъп вести: Парите за AI не престават да валят 1 юли 2023, 12:48
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР