Ахмед Доган е от 27 години в управлението на страната,

...
Ахмед Доган е от 27 години в управлението на страната,
Коментари Харесай

Борисов: Доган е в управлението от 27 години, а Пеевски е просто депутат


Ахмед Доган е от 27 години в ръководството на страната, а Делян Пеевски е просто народен представител, тъй като в случай че е имало нещо друго за него " щяха да го изкарат”. Паралелно с това обаче в медиите се бият двама олигарси. Това изясни в обзорно за 2017 година изявление за Българска национална телевизия министър-председателят Бойко Борисов.

Той се съгласи с изявлението на Ахмед Доган, че сега ръководството няма опция. Преди два дни почетният ръководител на Движение за права и свободи съобщи пред актива на партията си, че в случай че вотът на съмнение успее, няма опозиционна партия, която да поеме ръководството.

" Доган е един умен човек, 27 години е в ръководството и самичък схваща какво би станало в случай че вотът успее”, изясни Борисов, като неразбираемо за какво говореше в настоящо време, макар че постоянно е отричал Движение за права и свободи да е скритият сътрудник на ГЕРБ в ръководството на страната.

Ахмед Доган знае технологията, а и доста добре познава Движение за права и свободи и им споделя: Има ли кой да замести това ръководство? Няма! И това го знае всяко дете. Сиреч, ние вместо да се съсредоточим за шест месеца да изкараме положителен дял за България, ние желаеме да си извадим кирливите ризи на показ ", съобщи още Борисов.

Той изясни, че при едни нови избори " няма по-добро какво да се създаде”.

" Едни може да поясняват, че това е жест към ГЕРБ, други – че има някакво доближаване или раздалечаване. Той е направил едно програмно изявление пред партията си ", сподели още Борисов по адрес на Доган.

Премиерът изключи опцията Валери Симеонов да събори държавното управление. В последните 10 дни водачът на НФСБ на два пъти мощно разкритикува Борисов и даже уличи съдействие сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Малко по-късно в изявлението Борисов още веднъж разтълкува какво е имал поради Доган в речта на Коледното празненство на Движение за права и свободи: " Той им споделя: Ще ги свалим ГЕРБ и патриотите, само че когато сме подготвени да управляваме. Ако го създадем в този момент, след два-три месеца ще ни смъкват още веднъж. Той това им сподели. Не бързайте – стани да седна! Сега са по-добри от нас. В общи линии това, което Борисов прави, е положително. Нямаме толкоз квалифициран човек. Това им сподели ".

Накрая приключи тематиката с прогноза какво би станало, в случай че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се върнат на власт.

" Ще докарат един нов Орешарски – след три месеца ще падне ".

Пеевски – сред просто народен представител и олигарх

Любопитен миг в годишния преглед на министър-председателя бе демонстрираното от него отношение към скандалния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. На въпрос какъв е Пеевски, Борисов отговори тъкмо като при избирането му за началник на ДАНС през 2013 година: " Депутат от ДПС”. На уточняващото запитване от страна на водещия дали националният представител е единствено това, министър председателят реагира: " в случай че имаше друго щяха да го изкарат”.

Паралелно с това обаче Борисов изясни, че сега " водят война двама олигарха”, визирайки медиите, благосъстоятелност на Пеевски и изданията на " Икономедия”, благосъстоятелност на Иво Прокопиев.

Ако прегледате заран печата и медиите, ще видите тъкмо кои медии на кого са. Никога не съм бил с нито един от тях. По тематиката " Делян Пеевски " – индивидът, който може да приказва за него, е Карадайъ и Ахмед Доган ".

На въпрос дали концепцията на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да се даде опция за проверка на остарели приватизационни покупко-продажби, за които отминалостта е изтекла, е да се обиден издателя на " Дневник " и " Капитал " Иво Прокопиев или водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, министър председателят уточни, че " в такива схеми не влиза ".

Има самостоятелни органи, прокуратура, КОНПИ, които работят по тематиката. Абсолютно, обезпечено самостоятелни, акцентира Борисов. Целта на тези оферти не била да се прави проверка на някого.

" Искам като приказват за корупция, да стартираме с генезиса ", разгласи претекстовете на партията си Борисов.

Борисов даде образец с това, че от хилядите общински съветници на ГЕРБ няма по какъв начин да подсигурява, че всички са " ангели " и по тази причина, с който се откриели проблеми, се отстранявал и се насочвал към правораздаването. " Така че какво да направя аз, да се обадя в КОНПИ и да кажа да не закачат Прокопиев? Не мога. ", изясни позицията си министър председателят.

Преди седмица в телевизионно изявление Иво Прокопиев разяснява, че задачата на офанзивите е да се запуши устата на самостоятелните медии и да се убие тяхната икономическа база.

Според него е извънредно време министър председателят Бойко Борисов да разяснява дали поддържа репресията против " Капитал " и " Дневник ", или не я поддържа.

Борисов не скри възмущението си от решението на Българска социалистическа партия да внесе вота на съмнение против държавното управление на ГЕРБ и " Обединени патриоти " тъкмо при започване на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" Като идват посетители, всяко семейство – най-малко по този начин в нашето беше, майка и баща ме предизвестяват " няма да правиш бели ". Ние желаеме да покажем всичките си магарии и всичко, което можем, в тия шест месеца ". Според премиера точно това е задачата на вота на съмнение.

" То по тази причина се прави – да се покаже на света какъв брой сме калпави. Липсата на политическа класа сега тъкмо това ще направи. На единия ден ще слушат за Западните Балкани, а ще ни слушат в Народното събрание какво приказваме един за различен. Ние няма да ги оставим в тоя избор да ни бият нас и да приказват каквото си желаят. Още при започване на януари всичко неприятно ще го извадим на показ ", сподели Борисов и заплаши, че и партията му няма да мълчи до момента в който я упрекват.

" Липсва политическа класа "

Тезата за изчезналата политическа класа Борисов употребява и с цел да оправдае дейностите на държавно управление. По думите му то си трансформира решениятя под натиска на митингите, тъй като в " България няма политическа класа, която да си отстоява правилата ".

По този метод министър-председателят отговори на въпроса за какво откакто държавното управление има положителни претекстове за предлагани решения в разнообразни области - като злоупотребите с медикаменти, да вземем за пример, си сменя позицията след митинги. По-рано през днешния ден пък след митинг пред Министерски съвет, министър председателят разгласи, че двете лъвчета, избавени от зоокъта в Разград, ще заминат за Холандия, а няма да бъдат предадени на Пазарджик, каквото гласоподава по-рано общинският съвет в Разград.

С неналичието на политическа класа министър председателят изясни и желанието на Българска социалистическа партия да внесе избор на съмнение към държавното управление по време на председателството на Европейски Съюз.

За председателството Борисов изясни също, че сме подготвени с всичко, с уточнението, че " по български фасон най-после почваме да даваме газ за всичко, само че се справихме ".

Всички механически лица са отчели, че всичко е готово, сподели той и изясни, че самото председателство е менажиране на един развой, а не " ние да взимаме решения ". Премиерът уточни, че се чакат доста напрегнати месеци като в тях вмести и визити на няколко министър председатели, които не са за присъединяване в срещите по време на председателство - на Япония, на Чехия, на Ирландия. А в наличието на президента на Турция Реджеп Ердоган щяло да се направи формалното разкриване на ремонта на по този начин наречената Желязна черква в Истанбул през януари. Последното той дефинира като спомагателен мост към нормализиране на връзките сред Турция и Европейски Съюз.

България отряза с нож тематиката за мигрантите

На уточняващ въпрос за връзките сред България като член на Европейски Съюз и Турция, министър председателят изясни, че България като с нож е отрязала тематиката за миграционната рецесия, за което са били нужни доста старания и стоманени сделки с Турция. Припомни по какъв начин няколко фамилии на мигранти се лутали из България, тъй като никое обитаемо място не ги желало, а Турция спазвала уговорките си. " Нищо сме дали обещание и създали повече от това да имаме положителни добросъседски връзки с Турция. Длъжни сме да имаме положителни връзки с всички съседи ", изясни той.

Всички желаят още един въжен превоз в Банско

На въпрос за това какво е решението за проблема със ски зоната в Банско министър председателят разгласи, че втори въжен превоз ще има, за което били съгласни и " зелените ". Но желаеме по този начин да създадем, че всяко нещо, което в допълнение ще се строи в предпазената зона, ще минава екологична оценка, изясни Борисов. Очаква се тематиката да влезе в дневния ред на последното съвещание на държавното управление на 28 декември, въпреки че в оповестения дневен ред не е включено нито разискване на новия проект за ръководство на Пирин, нито въпросът за смяна в концесионния контракт на " Юлен ". Обичайна процедура е обаче необявени авансово тематики да бъдат обсъждани и да се вземат решения по тях.

За президента

Аз нямам такава суетност или упоритост. Така министър председателят сподели дали взе участие в проява на сили като военачалник против генерала Румен Радев. " Аз нямам какво да водя война с Радев ", уточни той и проучва, че президентът непрестанно давал и то отрицателни оценки за ръководещите. Казал на хората си в ГЕРБ да не се обаждат до момента в който президентът взима страна и приказва с думите на Българска социалистическа партия и на водача й Корнелия Нинова.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР