Агресивен хипопотам нападна лодка с 38 души на борда, в

...
Агресивен хипопотам нападна лодка с 38 души на борда, в
Коментари Харесай

Хипопотам атакува лодка в Малави и уби бебе, 23-ма са в неизвестност

Агресивен хипопотам атакува лодка с 38 души на борда, в южната част на Малави в понеделник, съобщи Би Би Си, представена от Българска телеграфна агенция. 

Животното преобърнало лодката в река Шир. Момче на една година е починало, а други 23-ма души са в неопределеност. Инцидентът се е случил в отдалечения регион Нсандже, покрай границата с Мозамбик. 

Спасителните екипи не престават да търсят оживели. Лодката е била цялостна със селяни, които пресичали реката, с цел да стигнат до нивите си. По неприятно стичане на събитията този път лодката им била нападната от едрия бозайник. Общо 14 души са съумели да изплуват на безвредно място или са били избавени от други селяни, които се хвърлили в реката, с цел да оказват помощ. Но не съумели да спасят единственото дете в лодката. 
Тялото му е извадено от служители на реда, които са пристигнали на мястото за осъществяване на избавителни и издирвателни интервенции.
Агнес Залакома, представител на полицията в област Нсандже

Местната депутатка Гладис Ганда неведнъж е призовавала за създаване на мост, тъй че хората да не рискуват живота си, пресичайки реката с лодки и канута, само че нейният апел до момента не е бил почетен, а локалните не престават ежедневно да пътуват по този метод до нивите си оттатък водоема. 

Река Шир е дом на доста хипопотами и крокодили, а лодките и канутата, които употребява локалното население за прекосяването й, постоянно са претъпкани или зле поддържани, показва още Би Би Си. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР