Агнешки главички вместо плешка ще присъстват на трапезата за Гергьовден

...
Агнешки главички вместо плешка ще присъстват на трапезата за Гергьовден
Коментари Харесай

Агнешка главичка вместо плешка на трапезата

Агнешки главички вместо плешка ще участват на трапезата за Гергьовден в множеството пловдивски домове. Големите вериги магазини оферират сгънат подбор на агнешко, нехарактерен за празничните дни. Зареждането също не е огромно, а извършването на покупки - неенергично. Най-богати са рафтовете с дреболии и главички. Макар веригите да са пуснали месото на промоции, които смъкват цената с до 20%, то остава скъпо. Главичките се търгуват за 2 лв., в случай че са български, или 3 лв., в случай че са гръцки. Ако хапва цялото семейство, три или четири са изцяло задоволителни и общата сметка е към 7-8 лв.. Дроб комплектите също са евтини - вървят към 4 лв..

Само един огромен магазин е пуснал за продажба цели агнета. Цената за кг е 12,49 лв. - към този момент понижена с 16 %.

Покрай свитото търсене вносът от чужбина е понижен. Основно месото, което се продава, както и всичките му субпродукти, са български. Всички са с етикет от тази година и имат период до 2019-а.

В една българска верига инспекция на " Марица " откри, че част от етикетите за грамажа са налепени върху тези за произхода и периода на валидност. От екипа на обекта дадоха обещание незабавно да отстранят нарушаването. 

В непознат огромен магазин пък се натъкнахме на охладена агнешка плешка с изтичащ период на 3 май. Месото, което е българско и е създадено при започване на февруари, бе пуснато на промоция. Намалението бе от 20 %. От Комисията за отбрана на потребителите припомнят да се четат всички етикети и при нередности да се алармира.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР