Агенцията посочва, че изявлението е направено в навечерието на извънредната

...
Агенцията посочва, че изявлението е направено в навечерието на извънредната
Коментари Харесай

Орбан е готов да смекчи позицията си за помощта на ЕС за Украйна

Агенцията показва, че изказването е направено в навечерието на изключителната среща на върха на Европейски Съюз по този въпрос в четвъртък.

 

Вчера основният политически консултант на премиера на Унгария - Балаж Орбан, означи, че Унгария е отворена за предлагането 50 милиарда евро за Украйна да бъдат взети от бюджета на Европейския съюз. Планът е тази помощ да бъде отпусната за период от четири години.

 

" Унгария е подготвена да взе участие във взимането на общото решение от страна на 27-те (страни членки на ЕС), в случай че бъде обезпечено, че отсега нататък ще решаваме всяка година дали да даваме тези пари, или не. И това годишно решение би трябвало да има същото правово съображение, както и в този момент: то би трябвало да бъде единомислещо ", гласят думите на Орбан, представени от " Поан ".

Унгарският водач бе гневен критик на финансовата и военна помощ, оказвана от Европейски Съюз на Киев, като поддържаше близки връзки с Кремъл от началото на съветската инвазия в Украйна преди близо две години. Унгария бе единствената страна от Европейския съюз, която на срещата на върха през декември не утвърди въпросния пакет от финансова помощ за Украйна.

 

В изявлението за " Поан " Орбан показва и увереност, че би могло да се има вяра на обява, в английския в. " Файненшъл таймс ". В материала се споделя, че Европейският съюз ще подложи на напън унгарската стопанска система, ако Будапеща продължи да блокира новата помощ за Киев.

" След като " Файненшъл таймс " разгласява документ, който коментира в детайлности сюжет за финансова обсада и шантаж на Унгария, може да бъдем сигурни, че подобен вид съществува ", споделя унгарският министър-председател.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР