Агенцията отбелязва, че това става през втория ден от обявеното

...
Агенцията отбелязва, че това става през втория ден от обявеното
Коментари Харесай

Сблъсъци в Хартум през втория ден от прекратяването на огъня

Агенцията отбелязва, че това става през втория ден от оповестеното едноседмично преустановяване на огъня, целящо да разреши да бъдат доставени филантропични помощи и да се приготви почвата за по-трайно помирение.

Жителите на град Омдурман оповестиха, че късно нощес е имало престрелки в няколко квартала. Тежък артилерийски огън е бил чут и в покрайнините на суданската столица.

Споразумението за преустановяване на огъня, което се следи от представители на Саудитска Арабия и Съединени американски щати, както и от враждуващите страни, бе контрактувано след траяли пет седмици интензивни военни дейности в столицата Хартум и прояви на принуждение в други региони на страната, в това число в размирната суданска провинция Дарфур.

Прекратяването на огъня докара до релативно мъртвило на сраженията в Хартум по-рано през вчерашния ден, макар че до момента има малко признаци за бързо увеличение на доставките от филантропична помощ. Според филантропични служащи доста от доставките и непознатите представители, идващи в Порт Судан на брега на Червено море, чакат да им бъдат дадени позволения и гаранции по отношение на сигурността.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР