Агенцията отбелязва, че Марин се надява това да отклони фокуса

...
Агенцията отбелязва, че Марин се надява това да отклони фокуса
Коментари Харесай

Най-младата премиерка в света: Сана Марин се оттегли от поста си на партиен лидер

Агенцията отбелязва, че Марин се надява това да отклони фокуса от персоналния ѝ живот, откакто изкара постоянно изпълнен с бурни страсти четиригодишен мандат отпред на финландското държавно управление.

Марин, която бе оповестила желанието си да подаде оставка незабавно след изборите, беше най-младата премиерка в света, когато пое властта през 2019 година на 34-годишна възраст. Тя притегли вниманието по целия свят и оказа помощ за повишението на престижа на Финландия, отбелязва Ройтерс.

След като управлява страната си по време на пандемията от коронавирус и последвалата икономическа неустановеност, Сана Марин стана звучен покровител на Украйна и постави завършек на финландския боен неутралитет, като вкара страната в НАТО.

Марин, която към този момент е 37-годишна, се е появявала на кориците на списанията " Воуг " (Vogue) и " Тайм " (Time), има милиони почитатели в " Инстаграм " (Instagram) и е считана от свои фенове по целия свят за образец за подражателство за прогресивните водачи от нейното потомство, показва Ройтерс. У дома обаче гласоподавателите изпитваха угриженост от проблеми като имиграцията и растящия държавен недостиг, в следствие от което дясната Национална съдружна партия и крайнодясната партия " Финландците " завоюваха изборите през април с дребна преднина.

По време на премиерския си мандат Сана Марин претърпя няколко обществени абсурда, в това число поради излизания по нощни клубове по време на пандемията, частни празненства в формалната ѝ резиденция и изминал в медиите видеозапис от празненство. След загубата на изборите Марин сподели, че чака с неспокойствие да води по-спокоен живот, а по-късно разгласи, че ще се разведе със брачна половинка си.

Бившата министър-председателка на Финландия ще продължи да е народен представител в Народното събрание. Освен това тя попада в листата с обществени представители на американска организация и също по този начин е основала консултантска компания дружно с някогашния си помощник, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР