Агенция по вписванията напомня, че на 30 септември изтича срокът

...
Агенция по вписванията напомня, че на 30 септември изтича срокът
Коментари Харесай

Още 10 дни за годишните финансови отчети

Агенция по вписванията припомня, че на 30 септември изтича срокът за подаване на годишните финансови доклади за 2022 година Годишните финансови доклади се подават за оповестяване в Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, като има два вероятни метода: по електронен път на адрес https://portal.registryagency.bg/ или със заявление по пример Г2 на книжен притежател в която и да е териториална работа на Агенция по вписванията. За оповестяване на годишен финансов доклад не се заплаща държавна такса.
В предни години поради всеобщото подаване на доклади в последните дни гишетата и системата на Търговския указател се задръстваха и се показваха опашки.
До 31-ви октомври Агенцията по вписванията изпраща на Национална агенция за приходите лист с предприятията, които не са декларирали за оповестяване годишните си финансови доклади. Санкциите, които се постановат, са за виновните длъжностни лица (управителите) Ц санкция от 200 до 3000 лева; за юридическото лице или едноличен търговец - глоба в размер от 0,1 до 0,5 на 100 от чистите доходи от продажби за отчетния интервал, за който се отнася непубликуваният финансов доклад, само че не по-малко от 200 лв.. При наново нарушаване глобата е в двоен размер.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР