Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) ще вземе спешни мерки за обезопасяване

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) ще вземе спешни мерки за обезопасяване
Коментари Харесай

От АПИ ще предприемат конкретни мерки за обезопасяване на пътни участъци в община Казанлък

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) ще вземе незабавни ограничения за обезопасяване на пътни сектори на територията на община Казанлък, оповестиха от локалната администрация. Мерките са посочени от Агенцията в писмо до кмета Галина Стоянова. Обезопасени ще бъдат рискови кръстовища край Шипка и Крън.

Българска телеграфна агенция напомня, че отговорът на запитванията на Галина Стоянова към АПИ пристигна директно след среща между нея и служебния районен министър. Във връзка с обезопасяването на кръстовищата до Шипка и Крън бяха проведени редица митинги след следващия тежък пътен случай, при който почина млада жена. 

Сега в региона на двете кръстовища се планува да бъде сложена напълно нова отвесна сигнализация, хоризонтална маркировка и напречна шумна маркировка в двете посоки на пътя. След координиране на плана с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Стара Загора, дейностите ще бъдат предоставени за осъществяване.

За пътя Шипка - Дунавци има утвърдена поръчка за полагане на хоризонтална пътна маркировка и следва да стартират действия по полагане на крайни и осови линии в един от секторите. Обновена ще бъде и маркировката на всички пешеходни пътеки по трасето. За пътя от Казанлък до село Средногорово е направен план за непрекъсната организация на придвижването, формиран е протокол и е решено в село Бузовград да бъдат построени три броя изкуствени неравности.

Кметът на общината изрази вяра всички планове да бъдат изпълнени в къс период, показват още от общинския пресцентър. 

По-рано този месец експерти и жители разискаха в Казанлък идея за интегрирани териториални инвестиции „ Устойчива и безвредна инфраструктура на територията на община Казанлък “. АПИ е водещ сътрудник в създаването ѝ, с предложение за създаване на обходен път на Казанлък, с дължина близо 4,5 км, свързващ път I-5 и път I-6. Първокласните пътища І-5 Русе-В. Търново-Казанлък-Ст. Загора-Хасково-Кърджали-граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Маказа и І-6 Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево-Кюстендил-София-Карлово-Казанлък-Сливен-Бургас са основни транспортни артерии на републиканската пътна мрежа и свързването им ще изведе тежкотоварния трафик отвън Казанлък. Това ще понижи нездравословните излъчвания в града и ще увеличи сигурността на придвижването. Събитието беше проведено от Областния информативен център – Стара Загора по отношение на настояща процедура за кандидатстване по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 г. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР