Африка ще трябва да изчака седмици, ако не и месеци,

...
Африка ще трябва да изчака седмици, ако не и месеци,
Коментари Харесай

Твърдение: Африка ще чака седмици, ако не и месеци за ваксина срещу COVID-19

Африка ще би трябвало да изчака " седмици, в случай че не и месеци ", преди да получи имунизациите против, утвърдени от Световната здравна организация  (СЗО), настояват чиновници, работещи за приемане на животоспасяващите дози за континента. Досега посредством разнообразни начинания са обезпечени близо 900 000 000 дози, задоволителни да имунизират към 30% от 1,3 милиарда души на континента тази година, осведоми БГНЕС.
Поръчките на богатите страни, дефицитът на финансиране, регламентите и условията на логистиката за обезпечаване на студена верига забавиха процеса на имунизация в Африка. „ Светът е на ръба на пагубен честен неуспех и цената ще бъде платена с живота и поминъка на хората в най-бедните страни “, предизвести ръководителят на СЗО доктор Тедрос Гебрейесус. „ Призивите за правдивост нарастват. Близо 40 милиона дози са приложени в най-малко 49 страни с по-високи приходи , спрямо едвам 25 дози, дадени единствено в една от страните с най-ниски приходи ”, съобщи Гебрейесус. " Не 25 милиона, не 25 000, а единствено 25 ", сподели той, без да загатва за коя страна става дума.
 Лидерите на Европейски Съюз ще обсъдят общ метод към узаконяването на имунизацията Лидерите на Европейски Съюз ще обсъдят общ метод към узаконяването на имунизацията
Министър-председателят Бойко Борисов през днешния ден ще вземе присъединяване във видеоконференция на членовете на Европейския съвет. Акцентът на диалог...
Досега никоя от главните ваксини към момента не е прилагана в Африка, два месеца след първите имунизации в Европа. Коалиция от организации и деятели, наречена The People`s Vaccine Alliance, откри, че „ богатите народи, представляващи едвам 14% от популацията на света, са закупили повече от половината (53%) от всички най-ефикасни ваксини “. Това включва всички ваксини, създадени от Moderna за 2021 година и 96% от предстоящото произвеждане на Pfizer. Канада оглавява класацията - съгласно данните на аналитичната компания Airfinity, " Канада е поръчала задоволително дози, с цел да имунизира всеки канадец пет пъти ". Голяма част от търсенето на по-богатите страни би трябвало да бъде задоволено, преди страните с по-ниски приходи да могат да получат достъп до имунизациите. В Африка обстановката поражда мемоари от 90-те години, когато в Съединени американски щати се организира антиретровирусно (ARVs) лекуване за ХИВ / СПИН. Въпреки че Африка има доста по-голяма популация от хора, инфектирани с ХИВ, бяха нужни повече от шест години, преди животоспасяващото лекуване да стане налично за африканците.
12 000 000 души са умряли в Африка от обвързваните със СПИН затруднения за едно десетилетие , а редом с това смъртността в Съединени американски щати спадна фрапантно, сочат разбори на Африканските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Стотици деятели за битка със СПИН шестваха в символ на митинг против бездействието на държавното управление на Южна Африка при даването на антиретровирусни медикаменти на инфектираните с вируса на ХИВ/СПИН през август 2003 година в Дърбан. Изпълнителният шеф на UNAids Уини Бянима е в челните редици на тези, които в този момент насочат зов за правдивост към производителите на ваксини против ковид.
" Не желаеме от тях да имат финансови загуби ", сподели тя пред Би Би Си. При ARVs-препаратите натискът от страна на хората, живеещи с ХИВ и бранителите на правото на живот, накара държавните управления да разрешат производството на генерични лечкарства, които бяха доста по-достъпни. „ Цената [на антиретровирусното лекуване на човек] спадна от 10 000 $ годишно [на човек] до единствено 100 $ годишно “. Бянима упорства за същия метод при имунизациите за COVID-19, призовавайки фармацевтичната промишленост " да не се управлява единствено от желанието за супер облаги ”. „ Те към момента могат да печелят, даже в случай че споделят своите формули ”, добави тя.
Ръководителят на СЗО също приканва за правдивост: " Дори когато приказват за обективен достъп, някои страни и компании не престават да дават приоритет на двустранните покупко-продажби, заобикаляйки Covax и повишавайки цените ”, съобщи той. Covax е самодейност на СЗО и Алианса на имунизациите за заслужено разпространяване на имунизациите против ковид по целия свят. „ Повечето доставки на водещите ваксини са авансово поръчани и разпределени сред богатите страни, даже преди да бъдат предоставени цялостните данните за сигурността и ефикасността им “, сподели доктор Ричард Михиго, началник на имунизацията в офиса на СЗО в Африка.
 Със закон вкарват имунизационен паспорт във Филипините Със закон вкарват имунизационен паспорт във Филипините
Законопроект, който упълномощава филипинския министър на опазването на здравето да издава паспорти на имунизирани жители на страната, е вне...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР