Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на турнира на клей от

...
Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на турнира на клей от
Коментари Харесай

Руснак изхвърли Андреев в Шчечин след сериозна драма

Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на шампионата на клей от сериите Чалънджър в Шчечин (Полша) с награден фонд 145 хиляди евро. Българинът отстъпи в оспорван дуел от №4 в схемата и №86 в международната класация Александър Шевченко от Русия с 3-6, 7-5, 5-7. Срещата продължи тъкмо три часа.

В началото на мача двамата си размениха по един пробив, след което Шевченко взе подаването на Андреев още веднъж в осмия гейм и на личен сервис затвори първия сет.

Втората част стартира с три пробива, руснакът поведе с 3-1, само че българинът изравни 3-3. В седмия гейм Шевченко още веднъж завоюва сервис гейма на противника, а при 5-4 сервираше за успеха, само че Андреев направи нов пробив за 5-5. След това той продължи да играе мощно, взе още два гейма и след серия от четири следващи завоюва със 7-5, с цел да прати мача в трети сет.

В решителната трета част Шевченко стигна до пробив в осмия гейм, само че Андреев изравни за 5-5, откакто избави един мачбол. В идващия гейм Адриан загуби още веднъж подаването си и при собствен сервис руснакът затвори мача със 7-5.

С достигането си до тази фаза на шампионата Андреев проработи 25 точки за международната класация.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР