Абсурдно е всеки, който иска проверка на действието на правителство,

...
Абсурдно е всеки, който иска проверка на действието на правителство,
Коментари Харесай

Малинов: Абсурдно е да се смята, че който е против ГЕРБ е враг на България

Абсурдно е всеки, който желае инспекция на действието на държавно управление, да бъде обявяван за зложелател на страната. Този прийом идва от времето, когато не е имало съпротива. Това съобщи евродепутатът Светослав Малинов.
Задължение на всеки евродепутат е да слага въпроси пред Европейската комисия. Искаме да сме сигурни, че по двете наставления са спазени всички европейски правила, тъй като тези планове се построяват с европейски пари. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия евродепутатът Светослав Малинов, който е измежду членовете на Европейския парламент, поискали започване на наказателна процедура против България поради Национален парк " Пирин " и автомагистрала " Струма " в Кресненското дефиле.

Искам да знам дали има нарушавания по европейските наставления. Задал съм четири въпроса и се удивлявам, че едвам в този момент се открива това. Отговорите бяха – ревизираме, нещата в този момент са в българския съд, имаме подозрения, само че дано да забележим по какъв начин ще приключат нещата в България, съобщи Малинов.

В България корупцията е в такива размери, че ние би трябвало да се възползваме от европейските механизми. Ако оставим нещата в българския съд, провалите за поколенията ще са огромни, добави той.

Светослав Малинов уточни, че е подготвен да се включи и в офанзива против обновяване на плана за АЕЦ " Белене ". Ако, откакто не се появи вложител, още веднъж се трансформират изискванията и откакто в Народното събрание още веднъж пълзи опит за гигантска кражба, няма да се поколебая да сезирам европейските институции. Преди 5 година министър председателят Борисов съобщи, че планът е рисков, нездравословен и хищнически. 5 година по-късно този план не е станал по-малко рисков, нездравословен и хищнически, акцентира евродепутатът.

Правителство като това на Борисов работи единствено под заплаха от наказания и напън. То постоянно е на ръба да наруши европейските правила. Първото обвиняване в национално изменничество чух, когато се разгласих против неуместния план за петролопровод Бургас-Александруполис. Сега този петролопровод го няма и морето е чисто, хората се разхождат умерено в Морската градина. " Големият шлем " на Първанов не е българският народен интерес, а съветският. В момента ГЕРБ възвръща този " огромен шлем ", съобщи Малинов.

Малинов разяснява и оценките за европредседателство: Преживях 14 ръководи като евродепутат. Провели се единствено едно. Не сме добър образец за

Как ще влезем в чакалнята на еврозоната след една година. Смятате, че откакто 10 години не сме изпълнили едно изискване, ще го осъществим за една година, сподели Малинов визирайки промяната на правосъдната система.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР