85-годишен петролен магнат се оттегля от бизнеса си. Аутри Стивънс

...
85-годишен петролен магнат се оттегля от бизнеса си. Аутри Стивънс
Коментари Харесай

Петролен магнат се чуди какво да прави милионите си

85-годишен петролен магнат се отдръпва от бизнеса си. Аутри Стивънс продаде компанията си Endeavor Energy Resources на Diamondback Energy. Сделката за 26 милиарда $ в брой и акции ще го трансформира в най-богатия петролен магнат в Съединени американски щати.

Но Стивънс наподобява не желаеше да напусне компанията, която е основал през 1979 година, като съобщи пред The Wall Street Journal, че е взел това решение най-много поради диагнозата рак. 

" Хората там ще ми липсват ", сподели той в неотдавнашно изявление за списанието. " Това беше нещо като малко семейство. ", написа Business Insider. 

Стивънс дълго време се съпротивляваше на външните старания да купи Endeavor, която беше една от последните самостоятелни огромни петролни компании в богатия Пермски басейн в Западен Тексас. Но това се трансформира, когато е диагностициран с рак на простатата, споделя той пред списанието.

Той сподели, че е решил да не предава компанията на щерка си Линдал Грет, която взе участие в управителния съвет и има лични деца, и че синът му не е част от фамилния бизнес.

Сега договорката с Diamondback Energy - която победи други известни претенденти като ExxonMobil и ConocoPhillips - е на път да трансформира компанията в мощна мощ на локалната енергийна сцена. 

Стивънс е добре прочут със скромния си жанр. Той пътува на работа със остарял модел Toyota Land Cruiser и лети с бюджетните полети на Southwest Airlines, оповестява Journal. Това отразява скромното му образование във плантация в централен Тексас, в която се отглеждат фъстъци и дини.

Въпреки голямото си благосъстояние и славата - взе участие в риалити сериала на TruTV " Черно злато " - кариерната му траектория наподобява остава фокусирана върху първичните му упоритости, които съгласно него са " да получава непрекъсната заплата и сигурна пенсия ", съгласно UT Austin.

Стивънс приписва триумфа си на отвореността си към нови хрумвания и технологии, както и на тактиката за сондиране с пари в брой, която съгласно Bloomberg му е помогнала да оцелее във финансовата рецесия през 2008 година, до момента в който доста други американски оператори са банкрутирали.

" Петролната промишленост е цялостна с истории за хора, които са спечелили и изгубили благосъстояние няколко пъти ", споделя той.

Запитан какво ще прави с новоспечелените си милиарди, Стивънс отговори, че към момента не е мислил за това. 

Оттогава продажбата на Endeavor изстреля Стивънс от 130-то на 77-мо място в показателя на милиардерите на Bloomberg. Нетното му положение е повишено със 17,5 милиарда $ от този миг на предходната година, отстъпвайки единствено на Дженсън Хуанг от Nvidia и Марк Зукърбърг от Meta.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР