8-годишно момиченце от Украйна беше излекувано в българска болница след

...
8-годишно момиченце от Украйна беше излекувано в българска болница след
Коментари Харесай

Лекари от София излекуваха 8-годишно момиченце от Украйна с постковид синдром

8-годишно момиченце от Украйна беше излекувано в българска болница след постковид затруднения. То е пристигнало в страната с майка си, откакто са избягали от войната още в първите дни. Това не е първото украинче, за което лекарите в детската болница в София поставят грижи. За последния месец там са били прегледани 7 деца.

Войната принуждава Варвара и майка ѝ да избягат от Киев у нас. Пътуването им е дълго и изморително, само че се избавят от бомбите. Вече съвсем месец са в България. Малко след идването си у нас, Варвара се разболява.

" Не се подобряваше, отидохме на доктор. Прегледаха ни, дадоха ни медикаменти, само че те се оказаха неефективни. Затова дойдохме тук в неделя, направиха ни цялостни проучвания и всичко належащо. " - описа Людмила Браим, майка на Варвара

Лекарите откриват съществуването на Кавазаки лайк синдром, едно от типичните затруднения при децата след прекаран коронавирус.

" В случая стартира болестта с фебрилитет, с нараснала температура, с коремна болежка, с разстройство, последвано от поява на тежък кожен обрив със залющване на кожата с поява на ставни болки, куцане, което постанова тази хоспитализация. ", сподели проф. Стефан Стефанов, шеф на клиника по ревматология, кардиология и хематология в СБАЛДБ " Проф. Иван Митев "

След 6 дни в болничното заведение Варвара към този момент е добре и през днешния ден беше изписана.

" Много съм признателна на лекарите, за метода, по който ни одобриха и се грижиха за нас. Подариха играчки на детето ми, дадоха й флумастери да рисува. ", съобщи Людмила Браим, майка на Варвара

" Децата се преглеждат безотказно, обслужват се, както виждате и болничното лекуване е уредено. Пациентите, родителите не заплащат нищо и се обгрижват. ", изясни проф. Стефан Стефанов, шеф на клиника по ревматология, кардиология и хематология в СБАЛДБ " Проф. Иван Митев "

Благодарности към лекарите насочи и дребната Варвара. Днес тя и майка ѝ напущат болничното заведение с усмивка и очаквания за един по-спокоен живот.

" В София, където живеем сега - в Панчарево, е доста красиво, припомня ни за украинските Карпати. ", споделя майката на Варвара

И въпреки да намират прилики с родната си страна, не желаят да останат тук. Варвара и майка ѝ ще се върнат в Украйна, когато завърши войната и към този момент са в сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР