66-годишният Ли Ерю брои всеки ден, минал от изчезването на

...
66-годишният Ли Ерю брои всеки ден, минал от изчезването на
Коментари Харесай

Семействата на пътниците от полет MH370 на Малайзийските авиолинии не губят надежда, че ще видят близките си отново

66-годишният Ли Ерю брои всеки ден, минал от изгубването на полет MH370 на Малайзийските авиолинии. На борда на самолета е бил неговият 27-годишен наследник Ли Янлин. Младият мъж, който е телекомуникационен инженер, се качва на борда в Куала Лумпур и се чака да дойде в Пекин на 8 март 2014 година Но това не се случва. Янлин е един от 239-те пасажери и екипаж, 153 от които китайски жители, на злощастния аероплан.
Вярвам, че синът ми все e някъде там, че може да е оживял. Или да живее на далечен остров като Робинзон Крузо. Винаги съм вярвал в това. Това е повода да откажа компенсацията. Преди всичко би трябвало да знам с кого да се помиря. Минаха 10 години. Не знам с кого би трябвало да се спогодя за компенсацията. Трябва да знам кой носи отговорност.
Ли Ерю – татко на пасажер от полет MH370

През миналите години фамилиите на изчезналите пасажери към момента търсят отговори.

Те желаят от авиопревозвача „ Малeйша Еърлайнс “ и малайзийското държавно управление да възобновят издирването на самолета, с цел да могат най-сетне да схванат какво се е случило с техните близки.

А случилото се с полет MH370 е обгърнато в тайнственост.

През 2015 г малайзийските управляващи оповестиха, че Боинг 777 е паднал в южната част на Индийския океан. Но даже след месеци търсене, не бяха открити солидни доказателства за ориста на машината, като се изключи няколко фрагмента, изхвърлени на брега.
Ние, фамилиите, молим компанията „ Малейша Еърлайнс “ да възобнови търсенето. Ако самолетът бъде открит, би трябвало да се даде премия. Ние сме подготвени да дадем наши лични пари и да поемем риск. Защото самолетът няма по какъв начин да се появи самичък. От 2018 година няма никакъв прогрес.
Жан Ху – наследник на пътничка от полет MH370

Издирвателната интервенция, проведена от Австралия, Китай и Малайзия, беше прекъсната през 2017 г, като тогава бе казано, че тя ще бъде възобновена при появяването на нови улики.

А фамилиите на изчезналите пасажери съдят авиопревозвача „ Малейша Еърлайнс “, „ Боинг “ и доставчика на мотора „ Ролс-Ройс “ с искане за компенсации. Слушанията по този иск започнаха в Пекин през ноември 2023 година, само че делото е доста комплицирано и ще продължи най-малко няколко месеца. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР