60 календарни дни е времето за изпълнение Избран е изпълнител

...
60 календарни дни е времето за изпълнение Избран е изпълнител
Коментари Харесай

Избран е проектант на кръгово на „пътя на смъртта“ в Айтос - има срок до края на февруари

60 календарни дни е времето за осъществяване

Избран е реализатор за изработването на механически план за кръгово кръстовище в Айтос при така наречен път на гибелта. Това стана ясно по време на парламентарния надзор във вторник.

Повод стана въпрос на депутатите от Движение за права и свободи Севим Али и Ешереф Ешереф за инфраструктурни проблеми в региона.

Служебният министър на районното развиване Иван Шишков разгласи : „ На 19 септември 2022 година Областно пътно управление–Бургас е оповестило социална поръчка за избор на реализатор за изработването на механически план за „ Кръгово кръстовище на път III-208 при км 92+900 и за ограничения за усмиряване на придвижването на входа на гр. Айтос “. Съществуващото пътно кръстовище е четириколонно без светлинна сигнализация. Целта е да се промени видът на кръстовището, като то стане кръгово, с което ще се обезпечи безконфликтно прекосяване на транспортните потоци и безвредно прекосяване на пешеходците.

На 29 декември 2022 година Областно пътно управление–Бургас е сключило контракт с определения реализатор . Срокът за осъществяване на проектантските работи е 60 календарни дни и стартира от датата на подписване на контракта, като включва единствено времето за планиране. Изпълнението на плановите работи ще се извърши в три междинни стадия. При подготвен план ще може да се дефинират и подхващат нужните ограничения за повишение сигурността на придвижването. ”

Припомняме, че на публичната поръчка за планиране се яви Това бе пернишката компания „ Инфраконструкт “ ООД с шеф Иво Тонев Гаджов.

Справка на „ Флагман “ в Регистъра за публичните поръчки сподели, че решение за избор на фирмата-изпълнител е взето на 2 ноември от шефа на Областно пътно управление-Бургас Митко Порязов . Тя ще получи  10 728 лева с Данък добавена стойност за поръчката. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР