6 май е ден без диети и на този ден

...
6 май е ден без диети и на този ден
Коментари Харесай

Международен ден без диети: 10 начина да отслабнете без диета

6 май е ден без диети и на този ден би трябвало да превключите вниманието си и да разберете по какъв начин елементарно и просто да кажете довиждане на наднорменото тегло без строги ограничавания. В последна сметка, с цел да отслабнете, не е нужно да ядете единствено пилешки гърди и да спортувате доста.

Не е нужно да употребявате ограничаващи диети, с цел да отслабнете. Можете да вършиме постепенни промени в ежедневните си привички, като да вземем за пример да добавите повече физическа интензивност към всекидневието си или да изберете по-здравословни храни. На този Международен ден без диети доктор Бимал Чаджер показа разнообразни способи за отслабване без диета, пише OnlyMyHealth.

Изберете здравословни артикули
 Снимка: Freepik
„ Вместо да броите калории или да следвате прецизни проекти за хранене, би трябвало да се концентрирайте върху потреблението на богати на хранителни субстанции храни. Не забравяйте да напълните чинията си с цветни плодове, зеленчуци, постни протеини, пълнозърнести храни и здравословни мазнини “, споделя доктор Чаджер. Тези храни освен обезпечават съществени витамини и минерали, само че и ви карат да се чувствате сити по-дълго, намалявайки желанието за преяждане.

Проучване на млади дами откри, че яденето на кисело мляко с високо наличие на протеини като следобедна закуска води до понижаване на глада и по-нисък банкет на калории при идващите хранения.
Практикувайте деликатно хранене  Снимка: Getty Images
Внимателното хранене включва схващане на вашите сигнали за апетит и задоволеност. Докато се храните, би трябвало да намалите темпото, да се наслаждавате на всяка хапка и да слушате сигналите на тялото си. Осем изследвания откриват, че хората, които ядат по-бавно, имат доста по-нисък показател на телесна маса (ИТМ) спрямо тези, които ядат бързо.
Използвайте дребни чинии
„ Друг метод да свалите килограми без диета е да изберете по-малка паница. По този метод ще ядете по-малко, тъй като порциите ви ще наподобяват по-големи “, добави доктор Чаджер. Изборът на по-малки чинии понижава потреблението на храна, като в същото време основава илюзията, че ядете повече.
Останете хидратирани
Много хора бъркат глада с дехидратацията и ядат, когато са жадни. Затова би трябвало да се опитате да пиете доста вода през целия ден, с цел да останете хидратирани и да ограничите ненужните похапвания. Според клиничното проучване на храненето е открито, че пиенето на вода преди хранене води до понижаване на количеството употребявана храна без забележителен резултат върху ситостта. Можете също по този начин да добавите билкови чайове и вода, с цел да разнообразите режима си на пиянство.
Наспете се  Снимка: Getty Images
Знаете ли, че незадоволителното сън може да наруши хормоните, които контролират апетита ви и да докара до наддаване на тегло? Така че не пестете от 7-9 часа първокласен сън всяка нощ, с цел да подпомогнете естествените процеси в тялото си. Трябва да установите релаксираща рутина преди лягане, да ограничите времето преди лягане и да създадете удобна среда, с цел да осигурите спокоен сън.
Избягвайте напрежението
„ Трябва да намалите равнищата на стрес, тъй като той нарушава хормоналния баланс, което може да увеличи апетита ви и да докара до наддаване на тегло. Когато сте уплашени, тялото ви създава кортизол, който покачва апетита и желанието ви за сладки, мазни и солени храни, “ сподели доктор Чаджер.
Избягвайте подсладените питиета  Снимка: Freepik
Подсладените питиета може да са изкушаващи, само че би трябвало да ги избягвате, с цел да отслабнете. Лесно е да получите спомагателни калории от сладките питиета, тъй като течните калории не въздействат на ситостта толкоз, колкото твърдите храни.
Добавете пробиотици към вашата диета
Направена е връзка сред функционалността на червата и мозъка, което демонстрира, че пробиотиците могат да повлияят на тежестта, мастната маса и настроението. Пробиотиците също въздействат върху загубата на тегло посредством разнообразни механизми, като контролиране на апетита и модулиране на чревната микробиота.
Добавете подправки  Снимка: Freepik
Докато лютите чушки сами по себе си няма да ви оказват помощ вълшебен да отслабнете, те могат да играят поддържаща роля при отслабването. Според International Journal of Food Science and Nutrition, потреблението на разнообразни дози пикантен червен пипер, от едно хранене до продължителна приложимост в продължение на 12 седмици, предизвиква загубата на тегло посредством повлияване на метаболизма на мазнините, разхода на сила и термогенезата.
Поставете си реалистични цели
Поставете реалистични и постижими цели за здравето и загубата на тегло, вместо да се фокусирате само върху цифрата на кантара. Празнувайте дребните победи по пътя, без значение дали става въпрос за нараснали равнища на сила, усъвършенствано въодушевление или усъвършенствана физическа форма.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР