51 336 шампоана с лого на известна търговска марка бяха

...
51 336 шампоана с лого на известна търговска марка бяха
Коментари Харесай

Над 51 000 „маркови“ шампоана задържахa на ГКПП Капитан Андреево

51 336 шампоана с лого на известна комерсиална марка бяха арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Случаят е в границите на интервенцията по противопоставяне на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Национална организация за приходите.

На 05.05.2024 година в 22:02 часа на пункта идва влекач с полуремарке с турска регистрация. Според показаните митнически документи той е превозвал козметични продукти от Турция за България. По време на контролните дейности, митническите чиновници откриват в товара 51 336 шампоана в опаковки по 360 ml с лого на предпазена комерсиална марка.

Шампоаните са арестувани в осъществяване на Регламент (ЕС) №608/2013 по отношение на отбрана на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая е известен притежателят на комерсиалната марка, който е удостоверил, че стоката е фалшификат и съставлява реплика на марката.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР