5.01Исус Христос суперзвезда в Пловдив. Представената за първи път през

...
5.01Исус Христос суперзвезда в Пловдив. Представената за първи път през
Коментари Харесай

Календар | Исус Христос суперзвезда; Клезмер концерт; ледено катерене

5.01
" Исус Христос суперзвезда " в Пловдив. Представената за първи път през 1971 година, именита рок опера с музиката на Андрю Лойд Уебър и текстовете на Тим Райс преглежда политическите и междуличностни конфликти сред Юда Искариотски и Исус. Тя ще може да бъде забелязана от българска аудитория с помощта на режисурата на Веселка Кунчева с диригент Константин Добройков. От 19 ч. в Държавна опера - Пловдив. Билети: 10 - 40 лева
5.01
Bulgar Klezmer Band. Първият клезмер концерт за годината ни води на самобитно музикално странствуване с атмосферата на сватбите в остаряла Бесарабия, Украйна, Литва и други елементи на Източна Европа. Клезмерът е музиката на ашкеназките евреи, със мощно въздействие от гръцкия, украинския, полския, циганския и турския фолклор, както и от джаза. Ще можем да чуем интернационален състав с виртуозни музиканти, свирещи на кларнет, саксофон, тромпет, цигулка, акордеон, перкусии и контрабас, както и вокалите на Андрю Берг. От 22:30 ч. в клуб MAZE. Вход: свободен до 22 ч. и 15 лева по-късно.
6.01
Направи си самичък порцелан. В ателието за направа на чашки и чинийки от порцелан всеки самичък ще може да създаде и изрисува свои творби. Всички материали са обезпечени от уредниците, а рисуването може да бъде с шаблони или на ръка за искащите да развихрят концепциите си. Работилницата е подобаваща за хора със или без опит, както и за деца. С авансово записване в " Багра " на " Цар Самуил " 29. От 11 до 13:30 ч. Такса: 60 лева за една чаша или чинийка.
6.01
Swing за начинаещи. Безплатен уъркшоп по най-популярния суинг танц Lindy Hop. Учителите ще покажат на всички искащи главните придвижвания от танца, както и по какъв начин се танцува в двойка на суинг и джаз музика. Диджеи на Swing Society ще пускат суинг музика след края на уъркшопа, а коктейлите са от Cush Bar. Уъркшопът е подобаващ за изцяло начинаещи и не е належащо да идвате с сътрудник. В Cush.BAR, ул. Екзарх Йосиф 37, от 21 ч.
Реклама 6.01
Богоявление за деца. Малки плувци на възраст до 14 години могат да се включат в празненството с обичайно вадене на кръста в басейн " Спартак ". Водосветът ще бъде отслужен от Белоградчишкия свещеник Поликарп. Водата е с подобаваща за деца температура, а за сигурността на участниците са обезпечени спасители и медицински екип. От 14 ч. с авансово записване.
6.01
" Вечночервено ". Премиерата на втората поетична книга на Ева Гочева ще бъде с присъединяване на някои от имената на актуалната българска литература: Антония Атанасова, Валентин Дишев и Ренета Бакалова. Книгата надгражда стилистично и езиково " Съвсем друга история ", която трансформира авторката в лауреат на националната премия за дебютна литература " Южна пролет ", 2022 година В бар On The Rocks от 19 ч.
7.01
Ледено катерене за начинаещи. Да се изкачиш по заледен водопад е едно от мощните чувства, които всеки човек в положително здраве и без обострен боязън от височини може да си достави. Желаещите да изпитат страстта могат да се включат в еднодневното премеждие на Боянския водопад. Не е необходим доскорошен катерачен опит или лична екипировка, само че топлите туристически облекла и обувки и надеждни ръкавици са наложителни, както и планинската застраховка. С авансово записване в Школа по алпинизъм и катерене. Такса за присъединяване: 140 лева
7.01
Годишни награди на бегаческото общество. Превърналото се в традиция събитие ще стартира с групово тичане в Южния парк от 16 до 17 ч., като стартът е при входа откъм бул " Витоша ", а целесъобразното облекло е шарено. От 19 ч. ще последва продължение в бар " Петък ", където с изключение на празненство ще има и гала по награждаване на най-хубавите фенове бегачи за годината. Сред категориите, за които ще има награди, са " Дебют ", " Избухване ", " Голямо сърце ", " Ветеран " и " Модна икона ". Вход свободен.
Реклама 7.01
" От какво се опасява Вирджиния Улф ". Премиерата на авторския сценичен театър на режисьора Тея Сугарева наблюдава житейската орис на една от най-важните фигури в модерната литература. Актьорският състав включва Александра Димитрова, Камелия Хатиб, Мартин Димитров, Йордан Ръсин, а музиката онлайн е на Кристиян Сугарев. В I AM Studio от 19:30 ч. Билети: 25 лева
11.01
Млади гении. Софийската филхармония показва най-хубавите студенти на Университета за музика и театрални изкуства във Виена. Ще можем да чуем обещаващи музиканти като Селестине Юнг, пиано, Йоанна Русева, цигулка, и диригентите Чрт Ласбахер, Рафаела Сейвалд, Самуел Куфинял, Питер Джойс. Сред определените творби са някои от шедьоврите на Феликс Менделсон, Волфганг Амадеус Моцарт, Сергей Прокофиев и Лудвиг ван Бетовен. От 11 ч. в зала " България ". Билети на касата и от Еventim: 40 - 80 лева
До 18.01
Изложба " Колос " на Иво Бистрички. Творбите на родения през 1971 година в Благоевград художник дават израз на носталгията към размера на предходното великолепие. В четири огромни по мярка живописни платна фигурата на Колоса е разглобена и разпръсната, по едно и също време фрагментарна и титанична. В изложба Credo Bonum.
До 31.01
Фотоизложба " Анима Мунди ". За родения в Будапеща Мате Барта фотографията и видеото са съществени похвати за основаване на образен облик на града и средства за наблюдаване на скритите в него връзки и секрети организационни сили. Изложбата включва фотоси, правени в разнообразни точки на света и запечатали действителни и режисирани обстановки, образувайки едно виртуално мъчно за идентифициране място. В Институт " Лист " - София.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР