46-годишен търговец бе признат за виновен по повдигнатото му обвинение

...
46-годишен търговец бе признат за виновен по повдигнатото му обвинение
Коментари Харесай

Варненски търговец е осъден за продажба на стоки менте

46-годишен търговец бе приет за отговорен по повдигнатото му обвиняване за осъществено закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност, оповестиха от Районния съд във Варна.

На подсъдимия беше наложено наказване от 4 месеца отнемане от независимост. Съдът отсрочи изтърпяването на наложеното наказване с изпитателен период от три години.

На 21 юли 2021 година, при осъществена инспекция в два прилежащи търговски обекта в необятния център на Варна, стопанисвани от сдружение в съсобственост с подсъдимия, се открива предложение за продажба и потребление в комерсиалната активност на разнообразни артикули – дамски и мъжки облекла, колани, чанти и други продукти, носещи знаци на общо 33 международно известни търговски марки, без единодушието на притежателите на изключителните права.

Според назначената експертиза знаците, сложени върху откритите в магазините артикули, са сходни със предпазените регистрирани търговски марки, което е причина за комплициране на потребителите и свързване на знака с истинските марки.

Общата стойност на инкриминираните артикули, избрана съгласно равностойността им по цени на дребно на правомерно създадени сходни артикули, представляващи регистрирани търговски марки по интернационален ред според Мадридската конвенция, както и по реда на правилник на Европейския съюз по отношение на марките, възлиза на сума от близо 585 000 лв..

46-годишният обвиняем е с чисто правосъдно минало. Той би трябвало да заплати направените по делото разходи за над 2000 лв.. Веществените доказателства – другите артикули, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната, като след влизане на присъдата в действие следва да бъдат унищожени.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР