44-годишният пилот Джоузеф Дейвид Емерсън, който беше взел магически гъби,

...
44-годишният пилот Джоузеф Дейвид Емерсън, който беше взел магически гъби,
Коментари Харесай

Пилот на „вълшебни гъби опита да изключи двигателите на самолета на височина 9,5 км

44-годишният водач Джоузеф Дейвид Емерсън, който беше взел вълшебен гъби, дръпна две спешни дръжки, предопределени да изключат изцяло моторите на самолета, вярвайки, че е в плен на призрачен сън. Според него това бил единственият метод да се разсъни. Тази история беше разказана от експерта по авиация Петер Хернфелд в неговия подкаст Mentour Pilot.

Специалистът означи, че водачите на самолетни компании постоянно се опасяват да разкрият проблеми с психологичното си здраве, защото всеки намек за неустойчивост може да докара до края на кариерата, на която са посветили живота си.

Депресията на Емерсън произтича от неочакваната гибел на непосредствен другар и той се бори да се оправи със скръбта си. Именно в това несигурно положение мъжът се срещнал с група другари в памет на умрелия и се оставил да бъде уверен да вземе няколко „ вълшебни гъби “.
 Пътнически аероплан, аероплан, Alaska Airlines, полет, прекъсване на мотора, водач на гъби, вълшебен гъби, медикаменти, меланхолия, водач на аероплан, Джоузеф Дейвид Емерсън По време на полета член на екипажа си помислил, че той спи и сънува кошмар Снимка: Shutterstock
Ефектът от гъбите се оказал по-дълъг и по-дълбок, в сравнение с водачът очаквал. Той почнал да се усеща леко параноичен, когато се срещнал с сътрудници в щата Вашингтон и изискал да му бъде разрешено да лети до у дома на спомагателна седалка (местна седалка за членовете на екипажа) с полет 2059 на Alaska Airlines, който превозвал 79 пасажери до Сан Франциско. Около 10 минути откакто самолетът достигнал крейсерско равнище, той внезапно, без предизвестие, хвърлил слушалката напред в пилотската кабина и извикал, че не е добре. Самолетът е бил на височина 31 000 фута (9,5 км).

„ След няколко секунди той се изправи от мястото си и посегна към две дръжки на пожарогасителя, които бяха ситуирани тъкмо над мястото, където седеше “, сподели Петер.

Активирането на двата лоста по едно и също време би изключило и двата мотора, оставяйки самолета без зареждане. За благополучие водачът и вторият водач бързо реагирали и освободили дръжките за спешно изключване. Те свалили самолета на земята, където към този момент ги чакали чиновници на полицията и ФБР.
 Пътнически аероплан, аероплан, Alaska Airlines, полет, прекъсване на мотора, водач на гъби, вълшебен гъби, медикаменти, меланхолия, водач на аероплан, Джоузеф Дейвид Емерсън Емерсън беше освободен от ареста на 7 декември 2023 г. Снимка: CBS News
По-късно Емерсън призна, че е бил в плен на „ неприятно въодушевление “. Мислел, че сънува и има призрачен сън, по тази причина решил, че единственият метод да се разсъни е да разбие самолета.

През декември 2023 година огромно жури упрекна Емерсън по 83 обвинявания в опит за ликвидиране и едно обвиняване в застрашаване на аероплан. Журито не беше уверено от обвиняванията, че той е възнамерявал да убие всичките 84 пасажери и екипажа. На 7 декември 2023 година Емерсън беше освободен от ареста и се върна вкъщи в Сан Франциско.
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР