39 палестински затворници бяха посрещнати като герои в град Рамала

...
39 палестински затворници бяха посрещнати като герои в град Рамала
Коментари Харесай

Освободените палестински затворници бяха посрещнати като герои в Рамала

39 палестински пандизчии бяха посрещнати като герои в град Рамала на Западния бряг , откакто бяха освободени от израелски затвори по силата на съглашението за краткотрайно помирение сред Израел и Хамас.

Щастието от излизането на независимост за един тях – Мажд Фрейхат – обаче е помрачено от новината, че негов братовчед е бил погубен в събота при израелска интервенция в град Дженин.
Фрейхат прекарва година и половина зад решетките.

 
Щастието ми не е цялостно. Изпитвам по едно и също време наслада и горест. Не знаем за събитията, които са развиват отвън границите на пандиза - на Западния бряг и в Газа. Нека Бог помогне на всички фамилии там, които са хванати в капан под отломките на разрушените къщи и джамии.
Мажд Фрейхат, освободен затворник 

39-те млади мъже и момчета, пуснати от Израел, са били наказани за присъединяване в митинги и вълнения на Западния бряг. Някои са лежали в пандиза даже без присъди.

При израелската военна интервенция на Западния бряг през уикенда бяха убити минимум 8 палестинци, в това число един екстремист. Ескалацията в този регион пристигна по време на нежната пауза в боевете в Газа.

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че петима палестинци са били убити в бастиона на съпротивата Дженин, до момента в който други трима са намерили гибелта си в обособени региони на Западния бряг. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР