31-годишна българка е убита на 21 септември в американския град

...
31-годишна българка е убита на 21 септември в американския град
Коментари Харесай

Мъж застреля българка в Нюарк и се самоуби

31-годишна българка е убита на 21 септември в американския град Нюарк, щата Делауеър. Нападател нахлува с оръжие в двуетажна къща, стреля по нея, ранява и приятеля ѝ, който с последни сили съумява да се обади на 911. На сигнала се отзовават няколко екипа на спецслужбите - елементи от “Специални оръжия и тактичност ”, психолози, експерти в обезвреждането на експлозиви и от отдел “Управление на рецесии ”. Властите не разрешават на жителите в региона да излизат от домовете си, пренасочват и придвижването на колите.

Започват договаряния с нападателя. Молят го да хвърли револвера и да се съобщи с вдигнати ръце, но той отхвърля. Следва престрелка сред него и екипа, приклещен от полицията, която е обкръжила дома, той насочва револвера към главата си и се самоубива. Драмата приключва с два натрупа. Единият от тях е на Петя. Медиците заключават, че тя е умряла на място. 34-годишният ѝ другар на име Джо Хорас е откаран в болница с пострадвания. Претърпява две интервенции на крайници, оповестява 24 часа.

“Полагам големи старания, с цел да се върна към естественото, отново ще мога да вървя ”, описа мъжът.

У нас досега никоя медия не е съобщила за убийството на сънародничката ни. Местни организации в град Нюарк, където е живяла, пишат за бруталното нахлуване, само че без да показват имената на жертвите и нападателя.

Отправихме питане до Външното министерство за закононарушението, само че до момента не сме получили отговор.

“24 часа ” се обърна и към американските управляващи за удостоверение. Представител на полицейското ръководство в щата Делауеър ни трансферира към службите в окръг Ню Касъл.

“Ние следим този случай - обясниха оттова. - След инспекция детективът по случая удостовери, че жертвата е българска гражданка. Инцидентът е битов. Разследването продължава. Тепърва ще се изясняват мотивите зад престъплението. Разпитват се очевидци. Нападателят, който е открит с огнестрелна рана, няма предходни престъпни прояви. Въпреки неговата гибел казусът не е затворен. ”

Медията ни потърси и близки на Петя Новакова в България. Нейни другари споделиха, че тя в действителност е станала жертва на нахлуване в Съединени американски щати. Свързахме се и с член на фамилията й - нейния брат Иван Новаков, който удостовери нещастието, само че с уточнението, че в американските публикации има някои грешки.

Името на килъра за момента не се оповестява на никое място. След наше питане управляващите в Ню Касъл дадоха отговор: “Нападателят е отчужден мъж, с който умрялата жена е имала предходна връзка ”.

“24 часа ” научи, че килърът в действителност е някогашният брачен партньор на Петя. Двамата са имали брак и са живели дружно, само че са се развели. Пред околните си тя не е споделяла да е била жертва на домашно принуждение. Няма подадени сигнали до американската служителя на реда за тормоз, сподели наша инспекция.

“Не е казвала да е проявявал експанзия към нея, не се е оплаквала - изяснява родственик на Новакова. - Двамата публично имат подписан бракоразвод. Това е. ”

Любопитен миг в цялата сага е по какъв начин килърът нахлува в къщата, където Петя живее. Медии в Нюарк пишат, че тя е била негова благосъстоятелност. Брат й оборва изказванието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР