28-годишният Халед Ел Кайси е в неизвестност, откакто беше освободен

...
28-годишният Халед Ел Кайси е в неизвестност, откакто беше освободен
Коментари Харесай

Страхове за благосъстоянието на Халед Ел Кайси след освобождаването му в Израел

28-годишният Халед Ел Кайси е в неопределеност, откогато беше освободен от израелските управляващи на 1 октомври и му беше казано да не приказва с никого до 8 октомври.

Палестино-италианският откривател от мрежата за взаимност на палестинските пандизчии Samidoun прекара месец в случайно израелско задържане, откакто беше задържан, до момента в който преминаваше от Палестина в Йордания на моста Алънби.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Плодовете и зеленчуците в Палестина и тяхното значение Афро-Дабке, където Палестина и Камерун се срещат, с цел да танцуват Новият саудитски дипломат в Палестина е „ нерезидентен ". Какво значи това? завършек на списъка

Той устоя пет чувания, без да знае какви са обвиняванията против него. Четири от съвещанията са завършили с мярка за неотклонение.

На петото съвещание той беше освободен при непоколебим режим.

Всичко, което фамилията му знае за него в този момент е, че той е бил освободен в Рамала, взет е от чичо и отведен във Витлеем и не му е разрешено да приказва с никого в продължение на една седмица, в края на която той може най-сетне да научи неговата орис.

Родителите на Ел Кайси не са го виждали от освобождението му, съгласно негов родственик, който приказва с Ал Джазира при изискване за анонимност.

„ Дори майка му. Не му е разрешено да приказва с майка си! “ сподели негов родственик.

Брутален завършек на едно идилично време

Ел Кайси е бил на посещаване във Витлеем – където е отгледан от майка си италианка и татко си палестинец – със брачната половинка си Франческа Антинучи и четиригодишния им наследник. Те прекараха там един месец, първото им посещаване като семейство, запознавайки се със фамилията и приятелите на El Qaisi.

Антинучи сподели, че тя и Ел Кайси са мечтали за пътуването от години. Те желаеха да записват брака си там и раждането на сина си, само че пандемията от Коронавирус и други неща отложиха пътуването.

„ Нашето завръщане от идилията в Палестина спря ненадейно на границата с Йордания “, сподели тя.

„ Минахме през строгите инспекции на палестинските управляващи, само че внезапно се оказахме арестувани от израелските управляващи. Прегледаха багажа ни няколко пъти, след което подредиха на Халед да се изправи. След това му сложиха белезници и го водиха. ”

Синът й, сподели Антинучи, към момента е травматизиран от това, което е видял. „ Той не можеше да разбере какво се случва с татко му. Той беше втвърден, стоеше там и гледаше по какъв начин татко му е оковаван с белезници и по-късно изчезва “, сподели тя.

След това израелските управляващи конфискуваха всичко, което Антинучи имаше с нея, и тя остана без телефон и без пари.

Конфискуван е и дребен фотоапарат, с който синът й е правил фотоси през цялата почивка. Беше подарък от фамилията на Ел Кайси.

След като беше разпитана за персоналните каузи и политическата ориентировка на брачна половинка си, Антинучи и синът й бяха отведени през границата в Йордания, където бяха оставени без движимости и без метод да отидат където и да било.

„ В последна сметка някои палестински дами ни помогнаха, те ни дадоха парите, с цел да вземем такси до Аман. “

В Аман Анитинучи отиде в италианското посолство, започвайки задача, която тя поддържа от този момент, достигайки до италианските и други управляващи, с цел да се намесят в тази ситуация на Ел Кайси и да го върнат вкъщи.

Освободете Халед

Антинучи сподели, че не се е чувала с Ел Кайси от ареста му и той не е имал достъп до юрист.

„ Въпреки че изпитваме облекчение, че той беше освободен и в този момент е отвън тези затвори, към момента не сме спокойни “, сподели тя.

Amnesty International Италия сподели, че El Qaisi е бил държан в редица израелски центрове за задържане, в това число пандиза в Ашкелон, където е бил „ държан в изолираност в продължение на 14 дни … и е бил възпрепятстван да поддържа постоянен контакт със фамилията си и юристите си “.

Ал Джазира се свърза с израелската полиция, която насочи запитвания към службите за вътрешна сигурност на Шин Бет, които от своя страна не предоставиха коментар по отношение на задържането на Ел Кайси и обвиняванията против него преди издание.

Израелската войска отговори, че „ няма коментар по този въпрос “.

Условията, при които El Qaisi е държан, могат „ евентуално да се смятат за закононарушение съгласно интернационалното право “ съгласно Amnesty International Italy. Нарушенията против него включват „ отнемане от сън, закани, словесно принуждение и дълготрайно налагане на стресови позиции “, сподели правозащитната организация.

Антинучи и юристът на семейство Ел Каиси, Флавио Роси Албертини, основаха Комитета на свободния Халед, организирайки обществени митинги, които изкараха хиляди по улиците, призовавайки италианското държавно управление да върне Ел Каиси вкъщи.

Онлайн петиция с искане за освобождението му е събрала към 30 000 подписа, само че италианското държавно управление наподобява не е склонно да заеме безапелационна позиция, за което е необятно подложено на критика.

„ Най-ефективният курс на деяние безспорно би бил бърза позиция от страна на италианското държавно управление, само че за жалост то наподобява не желае да предприеме дейности “, сподели Албертини пред Al Jazeera.

Антинучи също е разочарована, уплашена и разочарована, че брачният партньор й е самичък през цялото това тестване. Тя също, сходно на останалата част от фамилията, се опасява, че обвиняванията против Ел Кайси ще бъдат оповестени на 8 октомври и че те ще се основават на информация, която е била изтръгната от него по време на грубо малтретиране и лишен от правни препоръки.

Но тя е решена да продължи, до момента в който той е в сигурност, и да „ въплъщава издръжливостта, която Халед би желал да демонстрирам “.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР