27 са жалбите и сигналите за нарушения в изборния ден

...
27 са жалбите и сигналите за нарушения в изборния ден
Коментари Харесай

Кандидат- депутат обижда хора в Маджарово, викат полиция 

27 са жалбите и сигналите за нарушавания в изборния ден в РИК- Хасково, по които комисията е излязла с решение. Много от сигналите са били неоснователи, само че има и за нарушавания, които е трябвало да бъдат избегнали преди изборите.

Председател и секретар на СИК бяха отстранени, откакто се оказа, че съжителстват с претенденти за депутати, което е в прорез с Изборния кодекс.

Петя Скерлева, назначена за секретар на СИК в Хасково бе отстранена, защото живее с записания за депутат Симон Зенопян от „ Демократична България “.

Поради същата причина е осъществена подмяна на ръководителя на СИК Маджарово Маринела Бартак. Тя живеела на фамилни начала с Николай Русенов, който е под №10 в листата на „ ИТН “.

Междувременно Русенов е участвал пред секцията към 17 часа. Той отправял е обиди към членовете на комисията, заради, което се е наложило да потърсят подпомагане, като са позвънили на тел.112. Дежурният чиновник от тел.112 уведомил РИК по телефона за постъпилия сигнал.

Извършена е служебна инспекция и извършен диалог със зам.-председателят Надежда Живкова Иванова, която удостоверила обстановката.

В Стамбалово ръководител на комисия също си разрешил да наскърбява и вика. Друг в същата община пък съветвал гласоподавателите по какъв начин да гласоподават.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР