27-годишен българин е бил хванат да превозва през страна 76

...
27-годишен българин е бил хванат да превозва през страна 76
Коментари Харесай

Задържаха 27-годишен каналджия в района на Чирпан, транспортирал 76 афганистанци в камион

27-годишен българин е бил заловен да транспортира през страна 76 афганистански жители без документи, някои от които малолетни. Мъжът е трябвало да ги натовари в камион, с който да ги транспортира до Сърбия, само че проектът му се осуетил от полицейска инспекция на Автомагистрала „ Тракия “. Районна прокуратура – Стара Загора към този момент е привлякла като обвинен българина.
Прочетете още
От обвиняването показват, че полицейски чиновници спрели за инспекция товарен автомобил с марка „ Мерцедес ", ръководен от арестувания. Оказало се, че камионът бил взет на лизинг от комерсиално сдружение от майката на лицето. Установено е, че в каросерията на автомобила пътували 76 чужденци без документи за идентичност. Сред тях имало и деца.

Групата влезнала от Турция в България през „ зелена “ граница благодарение на „ каналджии " от афганистански генезис. Преди това мигрантите изчакали в Истанбул, където пристигнали по друго време.

Уговорката била, че техни родственици ще платят на " каналджии " сред 3000 и 3500 евро за всеки един от тях, когато стигнат до Сърбия. Групата минала от Турция в България през " зелена " граница, предвождана от „ каналджии " от афганистански генезис.

Прокуратурата показва, че мигрантите вървели седем дни в гориста околност, до момента в който излязат на пътя. Там ги чакали няколко автомобила, които ги превозили до различен черен път. На това място дошъл и 27-годишния българин с камион, в чиято каросерия били качени чужденците.

Водачът трябвало да ги откара до гр. София. На км 178 на Автомагистрала " Тракия " в община  Чирпан обаче автомобилът бил спрян за инспекция.

Мъжът е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в Районен съд – Чирпан искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на него. 

 

Водеща фотография: Архив 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР