20 са доброволните кръводарители, които за 5 дни дариха кръв

...
20 са доброволните кръводарители, които за 5 дни дариха кръв
Коментари Харесай

20 души дариха кръв в кампанията „Усмихни сърце“

20 са доброволните кръводарители, които за 5 дни подариха кръв за акцията „ Усмихни сърце “, оповестяват от МБАЛ – Пазарджик след края на акцията.

В понеделник заран първа да подари кръв пристигна Марияна Колунчева. Тя изясни, че е леля на едно от момчетата, на които е отдадена кръводарителската акция.

„ Нека бъдем положителни, да оказваме помощ на хората, да даваме добър образец! Както споделя Едмънд Бърк: „ За да победи злото, е нужно единствено едно – положителните хора да не вършат нищо! ”, показа Марияна Колунчева, която подарява кръв за повторно. Стоил Янакиев, който поддържа акцията, подари кръв за четвърти път.

21-годишният Преслав Йорданов не е познавал нито Георги Арнаудов, нито Ангел Здравков, в памет на които е самодейността, само че счита, че в сходни акции би трябвало да вземат участие повече кръводарители.

„ Дарявам кръв за трети път. Знам, че кръводаряването е потребно и за мен самия, а най-хубавото е, че по този начин ще съм от изгода на някой, който се нуждае от кръвопреливане. Трябва да се научим да даряваме кръв и да знаят хората, че това не е нещо нездравословно за тяхното здраве. Смятам, че младежите имаме по-добра кръв и ние би трябвало да сме главните донори. На всеки от нас може да му е нужно кръвопреливане, по тази причина дано мислим за другите, преди да изпаднем в сходна обстановка “, съобщи Преслав.

Димитър Лазаров също се причисли към акцията „ Усмихни сърце “.

„ Дарявам кръв за девети път. Искам да даряваме кръв, с цел да оказваме помощ. За страдание, на Ангел му изтече кръвта и ние не можахме да го спасим. Съжалявам доста, че нямахме опция да дарим кръв за него. Отнет му беше даже този късмет да оцелее. Ангел беше доста слънчево момче. Много хубаво дете. Просто не мога още да проумея това, което му се случи “, призна Димитър Лазаров. Той подарява съвсем всяка година и не се опасява да го прави. „ Важното е някой да бъде избавен с нашата кръв “, сподели още Димитър.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР