18-годишният Иван-Александър Димитров триумфира на национално състезание по туризъм в

...
18-годишният Иван-Александър Димитров триумфира на национално състезание по туризъм в
Коментари Харесай

18-годишен българин спечели първо място в състезание по туризъм в Австрия

18-годишният Иван-Александър Димитров победи на национално съревнование по туризъм в Австрия. За купата се бори 3 дни, а момчето печели журито със готварските си умения.

В битката за първото място се включват общо 81 участници. Състезанието се състои от три разнообразни тематики – готвене, ресторантьорство и рецепция.

„ Тук съвсем всички работят от доста дребна възраст и учат по едно и също време, както аз го върша. Тези, които имат предпочитание, се записват за надпреварата и се явяват от Залцбург, в моя случай. По готвене се явиха 30 души и продължиха трима “, изясни Иван-Александър.

 Световният Калоян, троент първенец по скоростно броене: Искам да стана преподавател България 2 мин. Световният Калоян, троент първенец по скоростно броене: Искам да стана преподавател  Български участнички завоюваха медали от Европейската олимпиада по математика България 2 мин. Български участнички завоюваха медали от Европейската олимпиада по математика  Младият химик Виктор Лилов, който провокира възторг в света на научните надпревари Тази събота и неделя 3 мин. Младият химик Виктор Лилов, който провокира възторг в света на научните надпревари  Световният Калоян, троент първенец по скоростно броене: Искам да стана преподавател България 2 мин. Световният Калоян, троент първенец по скоростно броене: Искам да стана преподавател  Български участнички завоюваха медали от Европейската олимпиада по математика България 2 мин. Български участнички завоюваха медали от Европейската олимпиада по математика  Младият химик Виктор Лилов, който провокира възторг в света на научните надпревари Тази събота и неделя 3 мин. Младият химик Виктор Лилов, който провокира възторг в света на научните надпревари

Иван-Александър печели сребърен орден в самостоятелното си показване по готвене, като подготвя 4-степенно меню. Продуктите са заложени от журито.

„ За студено предястие си избрах нещо доста забавно. Вариация от цвекло, с еспума от цвекло, сос от хрян и мариновани ябълки. Заедно с чипс от кайен пипер. За рибата трябваше да сготвим, това ни беше обещано, морски език, което е соленоводна риба с четири филета, което си е много огромно предизвикателство. Нея е сготвих с рибен фарс “, изясни 18-годишният българин.

„ При главното трябваше да интерпретираме обичайно австрийско ядене. Печено месо с обичайни австрийски кледли и доста лук “, добави той.

Иван-Александър учи в учебно заведение със компетентност туризъм и въпреки на 18-годишен той към този момент 3 години работи като готвач в един от световноизвестните хотелите с над 100-годишна история в Австрия. Там черпи опит от едни от най-хубавите шеф-готвачи за техники и аранжиране на ястията.

През септември ще стартира да работи в ресторант с две звезди „ Мишлен “.

„ Там ще се задържа несъмнено две години. След това накъдето ме отвее вятъра желая да пътувам и да работя из целия свят “, сподели той.

Любовта към готвенето оказва помощ на Иван-Александър да не стопира да твори в своите чинии и да се готви за последващо готварско съревнование.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР