17 май е специален ден. В края на краищата през

...
17 май е специален ден. В края на краищата през
Коментари Харесай

Днес празнуваме рождения ден на Интернет

17 май е специфичен ден. В края на краищата през 1991 година беше признат единният стандарт на World Wide Web, който се трансформира в повратна точка в историята на развиването на Интернет. Този ден символизира признаването на скъпата му роля в днешния свят, където визира всички сфери на живота ни — от връзката и образованието до бизнеса и развлеченията.

Ето някои забавни обстоятелства за интернет, които подготвихме

70% от интернет потребителите признават, че са подготвени да преминат от гледане на телевизия към интернет. По груби оценки, Гугъл обработва 5-6 милиарда поръчки на ден. 1991 се смята за годината на появяването на първия уеб страница. Това беше уеб сайтът info.cern.ch. Тази страница с текст не е впечатляваща, само че за времето си беше същински пробив.  В Китай сполучливо работят специфични центрове за отърваване от онлайн-зависимостта. Но преди да дразните сътрудник, който виси в Instagram, проверете какъв брой време прекарвате вие онлайн? Това може да пристигна като потрес. Все отново доста хора прекарват по два, три или… пет часа дневно пред екрана на смарт телефона. Центровете за лекуване на пристрастяване към смарт телефоните може да са единственият излаз. Средно дневно се хакват към 30 000 уеб страницата по света. Изберете потвърден снабдител, с цел да предотвратите машинациите на киберпрестъпниците. Един от най-големите съперници на интернет е сър Елтън Джон. Смята, че точно поради него по света има от ден на ден некачествена музика. Името Wi-Fi не значи нищо, то е измислено от основателя на нещо, което се римува с думата Hi-Fi. Всяка 8-ма фамилна двойка се среща онлайн. 5G интернет има и на връх Еверест. Финландия стана първата страна в света, където  достъпът до интернет е право, обезпечено от закона: това се случи там през 2010 година

Правила за прилагане

Трудно е да си представим живота без интернет. Но не забравяйте за безвредната му приложимост:

Не предоставяйте персонална информация на уеб сайтове. Не се занимавайте с кибертормоз. Бъдете толерантни към другите консуматори. Не добавяйте непознати към контактите си. Не се съгласявайте на срещи с непознати, без разрешението на родственици. Не публикувайте фотоси на други хора. Това изисква тяхното единодушие. Използвайте надеждни източници на информация. Игнорирайте писма с неразбираемо наличие. Ако получите такива писма, уведомете родителите си. Избягвайте да посещавате аморални уеб сайтове. Не изтегляйте файлове от съмнителни уеб сайтове: те могат да съдържат злонамерени стратегии — вируси. Не забравяйте за авторските права, когато употребявате материали от Интернет. Използвайте мощни пароли. За да извършите това, би трябвало да комбинирате букви, числа и други знаци. Пазете паролите си в загадка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР