16 младежи с увреден слух от Пловдив се учат на

...
16 младежи с увреден слух от Пловдив се учат на
Коментари Харесай

Младежи с увреден слух от Пловдив се учат на скално катерене

16 младежи с повреден слух от Пловдив се учат на скално катерене. Това стана с помощта на плана " Аз мога ", който е подсилен от общината, 68 бригада " Специални сили " и психолози. Уроците ще се организират всеки уикенд до ноември, а задачата е да провокират интерес от страна на младежите към този спорт.

Пловдив

Първият урок се организира на стълбите на Гребната база в Пловдив. Инструктори по скално катерене, спелеолози и доброволци дадоха препоръки на младежите и ги срещнаха с оборудването.
Васил Попов - ръководител на Асоциация за обществена, здравна и правна помощ: Най-важното е да знаят, че би трябвало да се слушат инструкторите и да се вземат всички нужни ограничения за сигурност.
В България няколко клуба оферират курсове, само че доста хора се катерят без нужните познания, споделят инструкторите.
Крум Сираков - началник на плана: Човек не е по-голям от планината, не е мощен от Господ и от гравитацията и зависи напълно от своите другари, сътрудници и сътрудници. Сам не можеш да направиш съвсем нищо. Николай Кръстев - алпийски инструктор в Силите за специфични интервенции: Опасности има. Въпросът е, че когато хората внимават, когато се употребява нужната екипировка няма никакви рискове и рискът е по-скоро обмислен.
Мария Косева се катери за първи път. Още преди да се качи на въжето тя към този момент знае тънкостите на този спорт.
Мария Косева: Основното нещо е, че когато се изкачваме натискаме с крайници, а не използваме ръцете. Трябва да сме спокойни, с цел да сме уравновесени, да не се клатим.
Организаторите възнамеряват последващи занимания с водни спортове и туристическо насочване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР