123-ма са общо кръводарителите, които дариха кръв по време на

...
123-ма са общо кръводарителите, които дариха кръв по време на
Коментари Харесай

Рекорд: 123-ма души дариха кръв в МБАЛ-Пазарджик за по-малко от месец

123-ма са общо кръводарителите, които подариха кръв по време на благотворителната кръводарителска акция “Усмихни сърце “, отдадена на Георги Арнаудов и Ангел Здравков и извършена в Областната болница в Пазарджик. Акцията стартира на рождения ден на Георги - 10 октомври, и завърши на имения ден на Ангел - 8 ноември. Акцията срещна мощна поддръжка, а броят на жителите, дали кръв, е рекорден.

Кампанията стартира по концепция на близки на Георги Арнаудов, който бе покосен от рак през лятото на 2020 година и остана вечно на 19. Преди това за него бе проведена невиждана по мащаб благотворителна акция. Събраните средства не съумяха да спасят живота му, само че след неговата кончина бяха предоставени на други нуждаещи се от лекуване. А околните на младежа започнаха да провеждат в негова памет кръводарителски начинания, с цел да се помни името на Георги и да се даде късмет за спасяването на заболели и потърпевши хора.

Тази есен към тях се причислиха и околните на 21-годишния Ангел Здравков. Той бе погубен с нож в края на септември след спор за момиче на оживена улица и пред голям брой очевидци. Жестокото закононарушение взриви остра социална реакция, бяха проведени бдения и шествие в памет на погубения юноша с искане за заслужено наказване и промени в законодателството, които да спрат сходни похищения.

В завършилата през вчерашния ден акция се включиха както дългогодишни кръводарители, по този начин и даряващи за парви път. След триумфа ѝ основателите са решили по-често да провеждат начинания за непринудено кръводаряване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР