Ник Бонев е емигрант в САЩ от 1970 г. Работил

...
Ник Бонев е емигрант в САЩ от 1970 г. Работил
Коментари Харесай

Кое най-често разболява от рак - уникален научен труд на наш диагностик се пази в библиотеката на Конгреса на САЩ

Ник Бонев е емигрант в САЩ от 1970 г. Работил е като инженер в “Дженерал Моторс”, както и в Държавния департамент и в Министерството на търговията на САЩ. Живее в Калифорния и се е посветил на популяризацията на научен труд за рака, писан в продължение на 25 г. от неговия баща д-р Вълчо Бонев (1902 - 1979).

Ник успява през 1976 г. да доведе баща си в Калифорния, насърчен от тогавашния американски президент Никсън, който кани изследователи от цял свят да се включат в борбата с рака. Д-р Бонев с помощта на австрийски дипломат пренася част от своите записки от България в САЩ. До последния миг от живота си през 1979 г. д-р Бонев работи върху своя труд “Причината за рака” (The Cause of Cancer) с подзаглавие “Истината за проблема с рака: етиология, патогенезис, профилактика”. По този повод синът Ник Бонев даде интервю специално за в. “Доктор”.
- Г-н Бонев, разкажете за изследванията върху рака на вашия баща?
- Моят баща - д-р Вълчо Бонев, е завършил медицина в Австрия. Беше хирург в Първа градска болница в София от 1954 г., докато напусна България през 1976 г. През тези дълги години той се е занимавал с проблемите на рака. Остави много ценен научен труд, който аз успях да публикувам на английски през 2014 г. Книгата е регистрирана и в библиотеката на Конгреса на САЩ.
Баща ми беше изключителен диагностик. Той установява, че раково болните имат много метал в устата от зъбните пломби, коронки и мостове. От тези проучвания в лекарската му практика той стига до заключението, че тежките метали са причинители на рака.

Цялото интервю с Ник Бонев, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР